Miten olet sopeutunut Suomeen, David Browne?

Eksoottisesta Papua-Uuden-Guinean saarivaltiosta kotoisin oleva ”Dave” pitää saunomisesta ja soittaa vapaa-ajallaan kitaraa

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Maalijuhlintaa Bolt Arenalla SJK:ta vastaan 25.8.2020.

HJK haluaa tällä kaudella tehdä pelaajiaan tutummiksi katsojille. Julkaisemme kauden aikana jokaisesta pelaajasta sekä pidemmän katsauksen näiden aiempaan uraan että syvemmälle pelaajan henkilökohtaiseen elämään pureutuvan haastattelun.

Viestinnän traineemme Vertti Karjalainen ja Toni Vikgren haastattelivat eksoottiselta saarelta Suomeen saapunutta David Brownea.

Moi, David! Sinulla on todella mielenkiintoinen kotimaa varsinkin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna. Kertoisitko hieman Papua-Uudesta-Guineasta?

Suomi on täysi vastakohta kotimaahani verrattuna. Papua-Uusi-Guinea on trooppinen kehitysmaa täynnä vuoria, rantoja ja sademetsiä. Kasvoin kuitenkin itse kaupungissa, joten erämaat tuntuvat vieraalta. Jotkut suomalaiset ovat kertoneet katsoneensa ohjelmaa nimeltä Madventures, jossa vierailtiin Uudessa-Guineassa, mutta yleisesti kotimaastani ei tiedetä paljoa. Kaipaan sieltä eniten ruokaa tai rantoja.

Meille taas Papua-Uusi-Guinea näyttäytyy todella eksoottisena. Tuliko Suomen ilmasto shokkina?

Suomessa pidän lumesta. Lumi on minulle eksoottista, se on kuin jotain elokuvista. Kylmyys sen sijaan on ongelmallista. Tykkään pelaamisesta viileissä olosuhteissa, mutta jos on liian kylmä, kädet ja varpaat jäätyvät. Toisaalta lämpötila Uudessa-Guineassa on usein yli 30 astetta, jolloin 45 tai 60 peliminuutin jälkeen ei jaksa enää juosta.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne Mestarien liigan karsintaottelussa Budućnostia vastaan 6.7.2021.

Miten olet sopeutunut Suomeen?

Tosi hyvin. Asuin pari vuotta Alankomaissa, kun pelasin PEC Zwollen ja Groningenin alle 23-vuotiaiden joukkueissa. Elämäntyyli siellä oli nopeatempoisempaa eikä sopinut minulle yhtä hyvin kuin suomalainen kulttuuri. Olen rauhallinen persoona, joten minun on helppo olla Suomessa.

Entä suomalaiseen kulttuurin keskeisesti kuuluvat sauna ja ruoka, mitä pidät?

Tykkään saunomisesta paljon, varsinkin talvisin. Sauna ei saa kuitenkaan olla liian kuuma. En yleensä istu ylimmällä lauteella tai heitä vettä kiukaalle. Tykkään myös suomalaisesta ruuasta, vaikka syöttekin usein perunaa ja lihaa.

Mitä harrastat jalkapallokentän ulkopuolella?

Teen taiteellisia juttuja: Valokuvailen tai soitan kitaraa. Olen soittanut kitaraa nyt pari vuotta, joten osaan perusjutut. Yleensä soitan akustista rockia, esimerkiksi John Mayerin biisejä. Kuuntelen kaikenlaista musiikkia, mutta en niinkään listahittejä. Etsin monesti YouTubesta vähän tuntemattomampia artisteja.

Lisäksi harrastuksiini kuuluu uusiin paikkoihin tutustuminen. Pidän seikkailusta, enkä ole pitkään aloillaan.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne Konferenssi-liigan ottelussa Maccabi Tel Aviv vs HJK Israelissa 4.11.2021. Kuva: Seffi Magriso

Uusista asioista puheen ollen: Olet pelannut talvikaudella uudella pelipaikalla. Mitä pidät wing-backinä pelaamisesta?

On ollut kiva oppia uusi pelipaikka. On tärkeää osata sopeutua eri rooleihin kentällä. Jalkapalloilijana suurin vahvuuteni on nopeus sekä haastaminen 1v1 -tilanteissa, haluan olla uhka vastustajan boksissa.

Mitkä ovat olleet urasi mieleenpainuvimpia otteluita?

Urani huikeimpia otteluita ovat olleet Stadin Derbyt tai seurajoukkueiden maailmanmestaruuskilpailut. Stadin Derbyissä on paras tunnelma, minkä olen pelaajana todistanut, ne ovat vuoden parhaita otteluita.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne HJK vs Inter -matsissa 24.10.2021.