Peltola ja Olusanya lokakuussa armeijan vihreisiin – ”Hyvä hoitaa alta pois”

Urheilukoulun lokakuun 2022 saapumiserään Santahaminaan valittiin 79 kesälajien urheilijaa.

Lokakuussa varusmiespalveluksensa urheilukoulussa aloittava Anthony Olusanya ja sieltä maaliskuun lopussa kotiutunut Miro Tenho tuulettivat voitokkaassa IFK Mariehamn -kotiottelussa elokuussa 2021.

22-vuotias Anthony Olusanya ja 19-vuotias Matti Peltola kuuluvat 20 valitun jalkapalloilijan joukkoon puolustusvoimien urheilukoulun lokakuun 2022 saapumiserässä. Urheilukoulu tarjoaa ikäluokkansa lahjakkaimmille urheilijoille normaalia varusmiespalvelusta paremmat harjoittelumahdollisuudet ja on siksi todella haluttu palveluspaikka nuorten urheilijoiden keskuudessa.

HJK-kaksikko tuli valituksi maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettyjen pääsykokeiden – fyysiset ja psykologiset soveltuvuustestit sekä henkilökohtaisen haastattelun – pohjalta. 

Klubilaisittain lokakuun saapumiserä on vahva. Peltolan ja Olusanyan lisäksi HJK-taustaa omaavat Felipe Aspegren, Kaan Kairinen, Marius Könkkölä, Rasmus Leislahti ja Julius Tauriainen. Kairinen pelasi kauden 2019 lainalla HJK:ssa tanskalaisesta FC Mitjyllandista, kun taas Aspegren, Könkkölä, Leislahti ja Tauriainen ovat entisiä HJK:n akatemiapelaajia.

Useat HJK:n pelaajat suorittavat vuosittain varusmiespalveluksen urheilukoulussa. Esimerkiksi viime lokakuussa asepalvelustaan urheilukoulussa olivat aloittamassa Hugo Keto, Kevin Kouassivi-Benissan sekä Miro Tenho, jonka fiiliksiä armeijasta sivuttiin keväällä tehdyssä haastattelussa. Entä millä mielin Santahaminaan lähtevät alokkaat Olusanya ja Peltola?

– Juteltiin tästä Antun kanssa hetki sitten, ja hyvillä fiiliksillä ollaan molemmat menossa inttiin. Klubin jengissä on jo monen vuoden ajan ollut pelaajia, jotka käyvät samalla armeijaa – Rade (Rasmus Schüller), Dani (Daniel O’Shaughnessy) ja Miro (Tenho) tulevat nyt ensimmäisenä mieleen. Heiltä olen saanut käsityksen, että armeija hoituu hyvin, Peltola kertoo.

Matti Peltola on kuullut armeijakokemuksia Urheilukoulusta muun muassa Daniel O’Shaughnessyltä.

– Tärkeintä on, ettei jää treenejä tai pelejä välistä armeijan takia. Jos se niin menee, olen tyytyväinen. Enemmän häiritsee se, että kauden jälkeen olisi mukava ottaa omaa aikaa ja vähän lomailla. Intin aloittaminen lokakuussa estää sen, mutta kyllä se on hyvä hoitaa nyt alta pois.

– Varsinkin kun pelaa HJK:ssa ja Santahaminaan on lyhyt matka. Olen kuullut KuPSissa ja SJK:ssa pelaavilta maajoukkuekavereiltani, että he ovat kaksi viikkoa kerrallaan intissä ja kaksi viikkoa treeneissä – heidän rytminsä rikkoutuu paljon pahemmin, kertoo Kaitalahdessa aivan Santahaminan vieressä asuva Peltola.

Urheilukoulussa 10. lokakuuta aloittavat 20 jalkapalloilijaa 
Arsalo Markus, Inter
Aspegren Felipe, KuPS
Atakayi Serge, SJK
Hakala Aatu, Haka
Hradecky Matej, SJK
Hyvärinen Juho, Inter
Hämäläinen Taneli, KuPS
Kairinen Kaan, Lilleström
Kantola Roope, Inter
Koski Ville, Honka
Könkkölä Marius, ACO
Leislahti Rasmus, Ilves
Mastokangas Elias, Inter 
Mäenpää Aapo, Ilves
Niska Jussi, Inter
Olusanya Anthony, HJK
Paunio Roope, Honka
Peltola Matti, HJK
Riikonen Matias, Inter
Tauriainen Julius, Freiburg II