Pelvas: ”Ajatukset siirretty Lahti-peliin”

– Palautumiselle ei ole mitään poppakonsteja. Nyt levätään ja palautetaan hetki, ja sitten valmistaudutaan täysillä kohtaamaan Lahti vieraissa. Uskon, että henkisesti joukkue palautuu nopeasti.
Lahti-otteluihin on helppo nostaa tunnelmaa, sillä ne ovat jotain merkityksellisempää kuin normaalit liigaottelut.
– Tunnelma niissä peleissä on muodostunut kiihkeäksi. Meillä on historiassa muistissa monia jännittäviä ja muistorikkaita kamppailuja. Myös fanit ovat äityneet hyvään kannustukseen molemmin puolin, mikä nostaa ottelun fiilistä entisestään myös kentällä.
Tämän vuoden liigassa Lahti on ollut selvä alisuorittaja. Kahdella voitolla, yhdeksällä tasapelillä ja seitsemällä tappiolla lahtelaisporukka pitää Veikkausliigan sarjataulukon häntää. Maalierokaan ei mairittele: -11
– On vaikea sanoa, miksi näin on. Huonojen tulosten taustalla on varmasti monta tekijää. Emme kuitenkaan katso taulukoita. Jos Lahti jonkin ottelun tällä kaudella haluaa ehdottomasti voittaa, se on kotiottelu meitä vastaan.
– Jouduimme Oulussakin pahaan paikkaan, vaikka joukkue ei sarjataulukossa olekaan korkealla.
Vaikka HJK on ainana jäljellä eurocupeissa ja joutuu vuorottellen keskittymään euro- ja sarjapelien välillä, ei Pelvas näe sitä huonona asiana. Ne kuitenkin liittyvät yhteen.
– Europelit antavat paljon lisää kokemusta, josta voi ammentaa myös kotimaan kentillä. Toiseksi, europelien jatkumisen kannalta seuraavana vuonna, on kotimaassa pystyttävä menestykseen.