Pelvas: ”Johtoaseman menetys jäi harmittamaan”

HJK:n maalintekijä Akseli Pelvas oli peliin muuten tyytyväinen, mutta Hongan nousu tasoihin jäi kaivelemaan.
– Ei se ole koskaan mukava menettää johtoasemaa. Ties kuinka monetta kertaa Honka nousi tappiosta tasoihin meitä vastaan, Pelvas harmittelee.
Kotijoukkue hallitsi ottelun ensimmäisetä jaksoa selvästi. HJK:n maalilla Ville Wallén sai pysyä valppaana vain Hongan kaukolaukausten kanssa. HJK sen sijaan löysi tien Honka-maalille usemmankin kertaa. Parhaat paikat ottelun ensimmäisellä jaksolla avautuivat Dawda Bah’lle ja Teemu Pukille.
Maalitilin aukaisi kuitenkin Pelvas, joka tuli kentälle vaihtopenkiltä. Pelikellossa oli 66 minuuttia, kun Jarno Parikka ohjasi pallon kulman jälkeen päällään maaliviivalle ja Pelvas survoi pallon viivan yli.
– Se oli kohtalaisen sekava tilanne. Pallo kävi Jarnon puskun jälkeen tolpassa ja jäi siihen viivan päälle pomppimaan. Olin oikeassa paikassa oikealla hetkellä ja sain lonkalla survottua sen viimein maaliin, Pelvas kertoo tilanteesta.
Maaliin asti HJK oli pysynyt lievästi hallitsevampana osapuolena, mutta Honka piristyi. Tasoitus syntyi 81. minuutilla kulmapotkusta. Äijälä tarjoili ja Lum Rexhepi puski.
Lopussa kentällä nähtiin vielä hyvää jalkapalloa ja vauhdikkaita tilanteita, mutta lisämaaleja ei syntynyt.
– Kaikin puolin peli oli ihan nopeatempoinen, varsinkin molempien jaksojen alussa. Honka sai lopussa vielä lisää intoa maalista, hyökkääjä miettii.
Hyvillä fiiliksillä alkukaudesta
Pelvakselle maali oli vuoden ensimmäinen, mikä toi pientä tyydytystä. Takareidessä on ollut pientä kireyttä, mikä on estänyt täysipainoisen pelaamisen alkuvuoden aikana, varsinkin Venäjällä CIS Cupissa.
– Ne ovat olleet oikeastaan varotoimenpiteitä. Ne pelit, joissa olen täysillä päässyt pelaamaan, ovat olleet mielestäni ihan positiivisia. Paljon on tietenkin tekemistä ja kehitettävää, sillä kauteen on reippaasti aikaa. Tähän mennessä fiilis peleissä ja treeneissä on ollut todella hyvä.
HJK:n hyökkäysosasto näyttää kovalta jälleen ensi kaudella. Pelvaksen lisäksi maaleja metsästävät Jarno Parikka, Teemu Pukki ja nyt neljäntenä miehenä Berat Sadik.
– Hyökkäyspuolella on hyvä, terve kilpailu. Ja niin pitääkin olla. Jokaisen pitää pysyä skarppina peleissä. Myös se on tärkeää, että vaikka vaihtuvuutta on niin taso ei kärjessä putoa.
Perjantaina HJK kohtaa Liigacupin kotiottelussaan MYPA:n. Pelvas vakuuttaa, että joukkueella on kirkkaana mielessä perjantain tavoite.
– Jatkuvasti parempaa peliä ja takaisin voittojen tielle. Tulokset ja otteet ovat olleet ihan ok tähän mennessä, mutta parempaan on koko ajan tähdättävä.