Pelvas toivoo revanssia Hongasta

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen helmikuun alussa päättyi Hongan 0-2 -voittoon Talin hallissa. Nyt kenttä vaihtuu, kun joukkueet suuntaavat Myyrmäen halliin.
HJK-hyökkääjä Akseli Pelvas vakuuttaa, että HJK janoaa revanssia.

– Viime ottelusta jäi parannettavaa oikeastaan jokaiselle osa-alueelle. Honka oli silloin meitä parempi. Lähtökohtaisesti haluamme pitää oman maalin koskemattomana ja saada paljon enemmän tehoa hyökkäyspuolelle. Viime ottelussa paikat jäivät pahasti vähiin.

Pelvaksen mielestä keväisiä Liigacupiin pelejä ei kannata lähteä vertailemaan esimerkiksi vuoden takaisiin. Joukkue on muuttunut ja peli kehittyy jatkuvasti eteenpäin. Hyviä kokemuksia tuli jo viikon takaisessa KOMIA-turnauksessa Seinäjoella, josta vaihtelevista tuloksista huolimatta oli tuliaisina paljon tärkeää pelikokemusta.

– KOMIA:ssa saimme uusia pelaajia asettua sisään joukkueeseen ja muutenkin hyviä, tiukkoja otteluita alle. Mielestäni yksi kevään tärkeimmistä asioista onkin kehittää yhteispeliä paremmaksi ja oppia paremmin tuntemaan joukkuetovereiden liikkuminen kentällä.

Siksi hyökkääjä ei tuijottelekaan liikaa tuloksiin. Puolivälissä oleva Liigacupin alkulohko ja mahdollinen paikka jatkopeleissä on toki ajatuksissa, mutta tärkeintä on keino jolla jatkopaikka tulisi.

– Kaikki me haluamme Liigacupissa niin pitkälle kuin mahdollista, mutta kaikkein parasta olisi edetä pitkälle hyvällä ja kauniilla pelillä. Jatkopaikkaa saalistetaan oman pelin kehittämisen kautta.

HJK lähtee perjantain otteluun vierasjoukkueena. Erinäköisistä pienistä kolhuista kärsii Pelvaksen mukaan Saku-Pekka Sahlgren, Janne Saksela, Nikolai Alho ja Joel Perovuo. Heidän pelaamisensa on siis epävarmaa.

Liigacup
Honka-HJK
Pe 17.2. klo 14.00
Myyrmäki