Perjantaina ruoholle Ouluun

AC Oulu on pelannut neljä tasuria ja hävinnyt neljä kertaa maalilla. 

Katseet kohti pohjoista.

AC Oulu–HJK 
Pe 31.5. klo 20:00 
Veikkausliiga – Raatin stadion, Oulu

HJK matkaa kolmen kotipelin jälkeen perjantaina Ouluun ja Raatin stadionille. Samalla vuorossa on ensimmäinen runkosarjan kahdesta luonnonnurmimatsista, joten torstaina joukkue otti ensimmäistä kertaa Suomessa tänä vuonna tuntumaa siihen, miltä oikea ruoho tuntuikaan.

– Se tuntui kuin ihmeeltä. Olen koko urani pelannut oikealla nurmella, joten kaiken kylmyyden ja tekonurmella pelaamisen jälkeen nyt olo on hyvin onnellinen, vaikka tämä onkin vain lyhyt piipahdus nurmella, keskikenttäpelaaja Hans Sarpei myhäilee. 

Hans Sarpei HJK TV:n haastattelussa

Perjantai-illan huuma Oulussa käynnistyy vasta klo 20.00, joten joukkuekin siirtyy ottelupaikkakunnalle vasta perjantaina. Katsojille ajankohta on taas yhden helteisen päivän jälkeen mitä parhain Ruudun äärelle asettumiseen. 

HJK saa perjantaina täyteen runkosarjan ensimmäisen puolikkaan eli 11 ottelua. Sijoitus sarjataulukossa on 10 pelin jälkeen paljon odotettua matalampi, vasta viides, mutta reippaasti alle odotusten on mennyt myös AC Oululla: Kahdeksan ottelua, joista taskussa vasta neljä tasapelipistettä. Niistä kaksi viimeisintä on tullut kotipeleissä kuhmuraisella Raatilla IFK Mariehamnia ja Gnistania vastaan. 

Viimeksi ACO pelasi viikko sitten Valkeakoskella, jossa joukkue hurjasteli Hakan kanssa tappiollisen tuloksen 4–3. 

Maaleja oululaiset ovatkin takoneet mukavasti, yli 1,5 maalin keskiarvolla. 13 maalista 6 on takonut koko liigan kuumin maaliseppo Ashley Coffey. Jenkkihyökkääjä Justin Rennicks on antanut taustatukea 3 osuman verran. Vastaavasti päästettyjä maaleja (17) on koko sarjassa eniten. Kaikki neljä tappiota ovat tulleet yhden maalin erolla. 

AC Oulun valmentaja ja pelillisen prosessin johtaja Tuomas Silvennoinen on Klubissa tuttu mies, sillä hän oli mukana HJK Klubi 04:n valmennuksessa kaudella 2022 sekä Toni Koskelan Veikkausliigatiimissä kausilla 2022 ja 2023. 

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas sai tällä viikolla valmistaa joukkuettaan Oulun-matkaan kolmen harjoituksen verran. ”Token” mietteet treeniviikosta oheisella videolla. 

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas HJK TV:n haastattelussa

Kolmella viime kaudella HJK on matkannut Ouluun kesken europelikiireiden heinä-elokuussa, ja tuloksia on tullut kaikenlaisia: 2021 tappio, 2022 tasuri ja viime kesänä 3–1-voitto.