Perparim Hetemaj palasi kotiin – heti torstaina Klubin harjoitusvahvuudessa

HJK-kasvatti Perparim Hetemaj on palannut Suomeen, Helsinkiin ja Helsingin Jalkapalloklubiin.  HJK ja Hetemaj ovat tehneet pelaajasopimuksen kausille 2022 ja 2023, ja sopimus sisältää option myös kaudesta 2024. 

Perparim Hetemaj - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Perparim Hetemaj on palannut kotiin.

Siirtopaperit Hetemaj’n edellisen seuran Regginan ja HJK:n välillä saatiin kuntoon tällä viikolla eli kevään siirtoikkunassa. Huimat 300 ottelua Italian Serie A:ssa pelannut Hetemaj on täten edustuskelpoinen jo HJK:n lauantaina klo 15 alkavassa kotiottelussa FC Interiä vastaan. 

Keskikentän konkari saa Klubissa tutun pelinumeron 56 ja liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen heti tänään torstaina.

– On erittäin hieno ja ehkä vähän nostalginenkin fiilis. Olen Suomessa edustanut vain Klubia ja on hienoa, että ympyrä nyt tavallaan sulkeutuu, “Perpa” hymyilee.

HJK:n Malmin kaupunginosajoukkueessa jalkapallon 6-vuotiaana aloittanut Hetemaj lähti Klubista maailmalle ja AEK Ateenaan kesällä 2006. Kreikasta peliura vei Hollannin Twenten kautta vuonna 2010 Italian Bresciaan. Vuodesta 2011 Perpa edusti peräti kahdeksan vuotta Chievo Veronaa, jossa hän kohosi vuosien varrella kapteeniksi ja seuralegendojen joukkoon. 

Kahden Benevento- ja yhden Reggina-kauden jälkeen tuli aika palata kotiin, 16 vuoden matkan jälkeen. Tukevasti Serie B:n keskikastiin ankkuroitunut Reggina suostui purkamaan suomalaisen sopimuksen Hetemaj’n aloitteesta kolme kierrosta ennen Italian sarjakauden loppua.

– Olo on tosi odottavainen. En malttaisi odottaa, että pääsen mahdollisimman nopeasti treenaamaan, tutustumaan pelaajiin ja pelitapaan ja tietysti pelaamaan. Omat odotukset itseäni kohtaan ovat isot, ja tiedän, että muutkin ihmiset odottavat minulta paljon.

HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula toteaa Hetemaj’n siirron olevan seuralle monellakin tavalla merkittävä. 

– Urheilullisesti Perpa tietenkin vahvistaa joukkuetta ja auttaa meitä matkalla kohti asettamiamme tavoitteita. Pelillisen laadun lisäksi hän näyttää nuorille pelaajillemme tärkeää esimerkkiä jokapäiväisessä työssä joukkueen arjessa, koska Perpa jos joku tietää, mitä pitkän ammattilaisuran luominen ulkomailla pelaajalta vaatii.  

– Koko Veikkausliigaakin ajatellen on hienoa, että sarjaan saadaan Hetemaj’n tasoisia, huippuluokan paluumuuttajia. Perpan edellisestä 90-minuuttisesta Serie B:ssä on alle kaksi viikkoa, joten hän saapuu Klubiin täydessä iskussa. 

Perparim Hetemaj’n uratilastot:
Serie A (Italian pääsarja): 300 ottelua, 8 maalia, 19 syöttöä
Serie B (Italian 2. sarjataso): 67 ottelua, 1 maali, 1 syöttö
Veikkausliiga: 33 ottelua, 1 maali
Super League (Kreikan pääsarja): 30 ottelua, 1 maali, 2 syöttöä 
Suomen A-maajoukkue: 49 ottelua, 4 maalia
Suomen U21-maajoukkue: 16 ottelua, 3 maalia
Suomen U18-maajoukkue: 4 ottelua, 2 maalia

Katso tallenne lehdistötilaisuudesta