Pohjanpalo torstain Athletic-ottelusta: Tärkeää oppia jatkoon

Pohjanpalo näki ensimmäisen osaottelun televisiosta ja harmittelee tulosta, jolla jatkopaikka käytännössä karkasi helsinkiläisten käsistä. Hän kuitenkin muistuttaa, että otteluparista on mahdollista ottaa vielä paljon oppia tulevaisuuteen.
– Ensimmäisessä pelissä nähtiin, miten kova peli- ja tilannenopeus tällä tasolla on, nuorukainen miettii.
Torstaina HJK:lla on mahdollisuus yrittää uudelleen huippujoukkueen haastamista. HJK pääsee pelaamaan paineetta.
– Voimme pelata torstaina paljon rohkeammin kuin Bilbaossa. Meidän ei tarvitse pelätä virheitä, vaan voimme painaa täysillä eteenpäin. Tämä on hyvä tilanne ammentaa oppia jokaiselle jätkälle.
Pohjanpalo haluaa joukkueensa pelaavan siis rohkeasti. Onnistuminen torstaina voi auttaa joukkueen itseluottamusta kotimaisen kauden loppuhuipennusta varten.
Joelille hyvä suoritus tarkoittaa kontrolloitua pelaamista, jossa joukkue myös uskaltaa pitää palloa. 
– Toki kontrolloitu puolustaminen on myös tärkeää, mutta olisi hienoa nähdä meidän pystyvän luomaan myös maalipaikkoja Athleticin tasoista joukkuetta vastaan.
– Rohkea suoritus olisi myös palkkio kannattajille, sellainen palkkio, jonka haluamme kannattajillemme antaa ja jonka he myös ansaitsevat. Toivottavasti kannattajat löytävät torstain otteluun ensimmäisen ottelun tuloksesta huolimatta.
Baskijoukkue jätti Helsinkiin matkanneesta joukkueesta pois lukuisia avainpelaajia, mutta Pohjanpalo ei usko sen hidastavan vastustajan menoa.
– Tällä tasolla ei löysäillä, oli tilanne mikä tahansa. Athleticin jokaisella pelaajalla on näyttöpaikka myös La Ligaa varten. Uskon, että he tulevat kovalla asenteella, sillä pelaajat taistelevat jatkuvasti peliajasta. Myöskään argentiinalaisvalmentaja Bielsan tyyliin ei kuulu löysäilyn sietäminen.
HJK ja Athletic kohtaavat Eurooppa-liigan play-off vaiheen toisessa ottelussa torstaina 30.8. klo 20.00 Sonera Stadiumilla