Pyry Mentu ja HJK pitkään jatkosopimukseen

HJK Lauttasaaressa 5-vuotiaana aloittanut keskikenttäpelaaja debytoi kesällä edustusjoukkueessa.

17-vuotias keskikenttäpelaaja Pyry Mentu ja HJK ovat tehneet kauden 2027 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. 

Mentu on kiertänyt läpi poikamaajoukkueikäluokat U18-ikään asti, ja tällä kaudella vuorossa ovat olleet ensimmäiset miesten pelit Ykkösessä HJK Klubi 04:ssä. Mentu on pelannut yhtä korttitilin täyttymisestä tullutta pelikieltoa lukuun ottamatta kaikki Ykkösen ottelut.

– Tietysti hieno fiilis tehdä jatkosopimus kasvattajaseuran kanssa! Kausi 04:n kanssa on mennyt hyvin omalta ja joukkueen osalta, Mentu kertoo. 

3-vuotiaana HJK:n futiskoulussa ja 5-vuotiaana Klubin Lauttasaaren kaupunginosajoukkueessa pelaamisen aloittanut Mentu on ison omatoimitreenin lisäksi HJK:n akatemiaputken työnäytteitä. Kesäkuussa hän debytoi Suomen Cupissa Veikkausliiga-joukkueessa Tammisaaressa.

– Oli hienoa debytoida, ja tietysti tavoitteena on jatkossa saada lisää pelejä ja murtautua kunnolla edustuksen pelaavaan kokoonpanoon.  

Pyry Mentu debytoi Suomen Cupissa edustusjoukkueessa kesäkuun lopussa.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Aleksi Lalli toteaa Mennun olevan “hyvä esimerkki siitä, kuinka pelaaja itse kantaa vastuuta omasta kehittymisestään”. 

– Pyry teki oman osansa Saharan nyt jo loppuun käytetyn potkuseinän kuluttamisesta. Sillä seinällä hän on tehnyt valtaisan määrän toistoja ja muutenkin harjoitellut omatoimisesti todella paljon. Pyryn asenne treenaamiseen on ollut aina äärimmäisen hyvä. Hän on pystynyt ottamaan oppia kaikilta putken varrella häntä koulineilta valmentajilta. 

Mentu nostaa isoimmiksi vahvuuksikseen pelikäsityksen ja syöttötaidon, kehityskohteikseen nopeuden ja voiman.

Valmentaja Lalli puolestaan toteaa Mennun olevan taitava pelaaja, joka pystyy usein löytämään ratkaisun erilaisiin ongelmatilanteisiin.

– Syöttötaidon lisäksi hänen ehkä isoin erityisominaisuutensa on kyky vastustaa prässiä, josta hän pystyy kuljettamaan pallon ulos ja luikertelemaan irti prässistä. Tälle kaudelle hän on lisännyt repertuaariinsa etenemisen vastustajan boksiin, josta osoituksena on kolme tehtyä maalia Ykkösessä. 

Onnittelut jatkosopimuksesta, Pyry! 

KuPS Akatemiasta ei ollut viime viikonloppuna vastusta HJK Klubi 04:lle.