Rantala: ”Ensimmäinen jakso oli vaikea”

HJK iski ottelun avausmaalin Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan lauantaina, mutta joutui taipumaan avausjakson aikana kahdesti aggressiivisemman ja vauhdikkaamman seinäjokelaisjoukkueen kotikentällä. HJK:n johtomaalin iski jo vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Alexander Ring. Seinäjokelaisten molemmat maalit iski Ville Ylinen.

– Avausjakso oli vaikea. Emme päässeet peliin kunnolla mukaan, HJK-valmentaja Juho Rantala sanoo.

Valmennusjohdon tauko-ohjeet tehosivat, ja toisen jakson alusta asti kentällä nähtiin piristynyt HJK. Myös seitsemän pelaajavaihtoa muuttivat pelin luonnetta. 

– Tarkoituksena meillä on, että jokainen pelaaja aloittaa vähintään yhden ottelun viikonlopun aikana, Rantala selventää.

HJK:n nousun aloitti toiselle jaksolle peliin mukaan tullut Dawda Bah Hän iski HJK:n 2-2 -tasoituksen vajaan tunnin pelin kohdalla. Mikko Sumusalo vei HJK:n uudelleen johtoon pamauttamalla pallon vaparista SJK-maaliin. HJK:n neljännen ja viidennen tehtailivat Rafinha ja Juho Mäkelä.

Numerot 2-5 jäivät myös lopputulokseksi. Seinäjoen Jalkapallokerho jaksoi Suomen mestarin vauhdissa tunnin verran, mutta jäi sen jälkeen jalkoihin.

– Pelimme parantui toisella jaksolla huomattavasti ja SJK taisi hieman väsähtää. Olimme melko ylivoimaisia lopussa.

Katseet on HJK-leirissä suunnattu jo huomisen, jolloin HJK kohtaa Ruotsin tuplamestarin AIK.

– Luulen, että huomista ottelua odotetaan pelaajien ja valmentajien keskuudessa innolla. On hienoa päästä mittaamaan osaamisensa Ruotsin mestaria vastaan. Heidän tasoaan emme tiedä tarkasti, mutta koska Ruotsin sarja alkaa jo noin kuukauden päästä, uskoisin että he ovat jo aika valmiita.