Rantala: ”Kaikki tavoitteet täyttyivät”

– Jos katsotaan ottelua kokonaisuutena, niin voitto oli ansaittu, Rantala aloittaa.
– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme erittäin hyvin, toisella vähän kadotimme otteen, mutta voittomaali tuli taas hyvien suoritusten jälkeen, hän tiivistää Turun Kupittaalla pelatun Liigacup-ottelun.
HJK oli muuttanut keskikentän ryhmitystään kevään aikaisemmista otteluista. Kahden keskikentän sijaan HJK:n keskikentällä pelasi kolme pelaajaa, Medo pohjalla ja ylempänä hyökkäävämmässä roolissa Erfan Zeneli ja Johannes Westö.
– Päätimme kokeilla ryhmitystä tällaisena ja mielestäni kokeilu onnistui. Ensimmäinen maalikin syntyi tämän keskikenttäkolmikon erinomaisten seinien jälkeen.
HJK:n ensimmäisessä maalissa Erfan Zeneli vapautti Rafinhan läpiajoon, eikä brassi erehtynyt.
Tauon jälkeen HJK kadotti hyvän otteen ja TPS sai luotua painetta.
– Emme mielestäni kuitenkaan olleet mitenkään pulassa, mutta pelin hallinta kääntyi TPS:lle, Rantala sanoo.
TPS sai tasoituksensa mielipiteet jakaneen tilanteen jälkeen, jossa pallo osui HJK-puolustaja Mikko Sumusaloa käteen rangaistusalueen sisäpuolella. HJK-leirissä tilannetta ei nähty tahallisena, TPS-penkillä puolestaan pilkkutuomiota pidettiin oikeutettuna. Rangaistuslaukauksen sijoitti maaliin Toni Kolehmainen 53. minuutilla.
Ottelun ratkaisu syntyi aivan ottelun lopussa. Voittomaalin alusti kentälle kymmenen minuuttia ennen loppua päässyt nuori Alexander Ring, jonka erinomaisen esityön jälkeen Medo tarjoili Dawda Bah’lle laukaisupaikan. Bah’n tarkka laukaus painui TPS-maalin vasempaan ylänurkkaan 84. peliminuutilla.
Juho Rantala näki ottelun lopputuloksen olleen oikeutettu – kun ottelua arvioi kokonaisuutena. Myös jatkopaikan varmistuminen Liigacupissa ja pelaajien säilyminen ilman loukkaantumisia tyydyttivät valmennusjohtoa.
– Ja uskon, että fiilis nousi myös pelaajilla, kyseessä oli kuitenkin maukas vierasvoitto. Tavoitteeme tähän otteluun täyttyivät: jatkopaikan ansioista tiedämme, että saamme hyviä pelejä myös alkulohkon jälkeen, säilyimme ilman loukkaantumisia ja nappasimme hyvän voiton, Rantala päättää.