Rantala: ”Lahti Cup on hyvä mittari”

Perinteinen Uusi Lahti Cup käydään jälleen Lahden Suurhallissa tulevana viikonloppuna. HJK:n vastustaja ensimmäisess ottelussa on miesten Kakkosessa pelaava Lahden City Stars. Rantalalle lahtelaisryhmä on jokseenkin tuttu.
  • Mihinkään aliarviointiin ei tietenkään ole varaa, sillä City Stars on mielestäni todella yllätysvalmis ryhmä, HJK:n valmentaja Juho Rantala toteaa.

    Rantalan näkemys joukkueen tunnelmista Lahti Cupin alla on positiivinen. Moskova-turnaus antoi paljon arvokasta kokemusta ja nosti itseluottamusta. Nyt vuorossa on vuoden ensimmäinen ottelu kotimaassa ja näyttöhalut sen mukaiset.

– Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja otteista on näkynyt ymmärrys siitä, että tuleva kausi on monella tapaa tärkeä kausi. Joukkueen virinä on ollut tosi hyvä.

– Toki, hyvä tunnelma ja vahva itseluottamus pitää myös näkyä kentällä, eikä vain puheissa, hän lisää.

HJK:n valmennusjohdon strategiasta hän valottaa, että peliaikaa tullaan viikonloppuna jakamaan laajalle pelaajaringille. Jokaiselle pelaajalle on tarkoitus antaa näyttöpaikka ja vastuuta. Myös peli per päivä -tahti pakottaa kierrättämään pelaajistoa aktiivisesti.

– Tämä on jälleen hyvä tilaisuus valmennusjohdolle nähdä montaa pelaajaa nopeassa tahdissa. Nuorille pelaajille turnaus on hyvä paikka mitata osaamistaan liigajoukkuetta vastaan, mikäli lauantaina pelaamme TamU:a vastaan.

Pelitaktisesti lähtökohta eroaa hiukan Moskovan-turnauksesta.

– Moskovaan verrattuna, uskon että me pääsemme nyt prässäämään ylempää ja aktiivisemmin. Ainakin ensimmäisessä ottelussa haluamme olla kontrolloivampi osapuoli.