Rantala luottavaisin mielin loppukauteen

– Vaikka siirtoja tapahtui suuntaan ja toiseen, olemme pyrkineet pitämään tietyn stabiliteetin joukkueessa. Medon lähtö on tietenkin kova menetys, sillä hän oli omalla pelipaikallaan kieltämättä liigan paras, mutta pitää muistaa, että Dema pääsi hyvin joukkueeseen sisään europeleissä. Masse palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen IFK-pelissä ja oli yksi ottelun suurimmista onnistuijsta. Teemu Pukki tulee uutena, mutta hyökkääjälle se on helpompi tilanne kun esimerkiksi puolustuspään pelaajalle, Rantala pohtii.
Pelillisesti edellinen IFK Mariehamn -kohtaaminen jätti hyvän maun suuhun. Ajoittain peli rullasi hyvin. Mathias Lindström teki ottelussa loistavan paluun ja uusin vahvistus Teemu Pukki esitti kymmenminuuttisen aikana pirteitä otteita jatkoa silmällä pitäen.
– Olemme monella tapaa hyvässä tilanteessa. Paitsi että asenne on pysynyt loistavana koko kauden myös europeleistä saatu into ja itseluottamus on selvästi nähtävissä. Olemme ansainneet loppukautta ajatellen sellaisen tilanteen, että meille riittää kun pelaamme omalla vahvalla tasolla loppuun asti. Europeleistä oli myös se hyöty, että jätkät ovat nyt kokeneet europelien huuman ja varmuudella haluavat sitä myös tulevalla kaudella. Uskon, että jätkät haluavat tehdä tarvittavan työmäärän uuden Mestareiden liigan karsintapaikan eteen.
HJK viettää vapaan viikonlopun nyt tulevana viikonloppuna. Rantala myöntää, että pieni hengähdystauko tulee erittäin hyvään paikkaan, vaikka moni pelaajista on myös U21-maajoukkueen mukana.
– Pitää muistaa, että jätkät ovat painaneet käytännössä toukokuun puolivälistä kahden ottelun viikkotahdilla. Siinä mielessä hengähdystauko tekee hyvää. Toki, europeleistä jäi paljon hyvää kokemusta. Eli vaikka joku joskus puhuukin europelikrapulasta, ei sitä joukkueessamme ole havaittavissa.
Rantala muistuttaa, että pisteitä on vielä rutkasi jaossa, joten pelkkään hyvään peliin tähän menessä ei voi tuudittautua. 
– Meidän pitää pystyä pitämään oma taso. Olen senkin asian kanssa luottavaisena, sillä joukkueessa vallitsee hyvä voittamisen kulttuuri: Olemme pystyneet kääntämään monet vaikeat pelit voitoiksi viime hetkillä.