Rasmus Schüller siirtyy Djurgårdeniin

Schüller: ”Minulla on ollut kunnia palata Klubiin jo useaan otteeseen urani aikana, ja toivon, että en ole kokenut viimeistä paluutani vielä.”

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

Viisinkertainen Suomen mestari ja maajoukkuepelaaja Rasmus Schüller, 29, siirtyy Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Djurgårdeniin. HooGeen ja Hongan kasvatti pelasi HJK:ssa kausina 2012–2015, lainasopimuksella loppukauden 2017 ja nyt 30. mestaruuteen päättyneen kauden 2020. 

Rasmus Schüller haluaa kiittää klubilaisia.

– Kun vuosi sitten allekirjoitin sopimuksen HJK:n kanssa, en voinut kuvitella millainen vuosi meillä olisi edessä. Seura ja joukkue osoitti vuoden aikana vahvuutensa. Vaikeista lähtökohdista huolimatta kestimme ennakkosuosikin paineet ja saavutimme tavoitteemme, kertoo Schüller.

– Minulla on ollut kunnia olla osa monta vahvaa Klubi-joukkuetta urani aikana. Olen nähnyt monta kulttuurinkantajaa ja oppinut heiltä. Vuoden 2020 joukkue oli yksi vahvimmista, jossa olen ollut osana. Joukkue oli täynnä vastuunkantajia. 

– Kun ensimmäisen kerran lähdin HJK:sta, lähdin nuorena pelaajana. Kun palasin, tulin takaisin kokeneena pelaajana, joka ymmärtää ja osaa arvostaa HJK:n ainutlaatuista seurayhteisöä. Kun kokee ja työskentelee muissa yhteisöissä, osaa paremmin arvioida oman ympäristönsä vahvuutta. Vahvuus ja arvokkuus tulee perinteistä ja kulttuurista. HJK:ssa nämä elävät vahvana osana kaikessa tekemisessä. Nöyränä uskallan laskea itseni jo kulttuurinkantajien joukkoon. Olen kiitollinen että olen saanut mahdollisuuden oppia ja kasvaa Suomen parhaassa seurassa.

– Minulla on ollut kunnia palata Klubiin jo useaan otteeseen urani aikana, ja toivon, että en ole kokenut viimeistä paluutani vielä. Kiitos tähänastisesta yhteisestä matkasta koko Klubi-yhteisö, kunnes polkumme kohtaavat jälleen!

Kiitos, Rade, ja onnea matkaan!

Rasmus Schüller - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola