Rästipeli Turussa torstaina
HJK matkustaa torstaina Turkuun kohtaamaan viime kauden suurimman haastajansa, FC Interin. Ottelun oli alunperin tarkoitus aloittaa Veikkausliigakausi, mutta Veritas Stadionin nurmen heikko kunto siirsi silloin ottelua eteenpäin. HJK lähtee rästipeliin loistavista asetelmista voitettuaan Veikkausliigakauden kaksi ensimmäistä otteluaan. Klubi on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena, yhden pisteen ottelun enemmän pelannutta IFK Mariehamnia perässä. Torstain kamppailussa HJK:lla on siis mahdollisuus siirtyä sarjan piikkipaikalle.

Helppoa vierailusta ei kuitenkaan ole odotettavissa. Viime kauden vastaava vierailu päättyi Interin 2-0 voittoon huolimatta paikalle saapuneesta suurilukuisesta HJK:n kannattajaporukasta, eikä HJK ole ottanut täyttä pistepottia vierasotteluista Interiä vastaan sitten vuoden 2006. Veritas Stadionin nurmi on saatu pelikuntoon, mutta täydellisellä sametilla ottelua ei varmastikaan pelata. Vaikeat olosuhteet muokkaavat osaltaan pelin luonnetta. Joukkueiden taistelutahto ja fyysinen kunto korostuvat entisestään mikäli syötöt eivät napsahtele pelaajien jalkoihin totutulla tavalla.

Viime kauden hopeajoukkue Inter on käynyt läpi suuren muutoksen. Erityisesti teholaituri Mika Ojalan menetys on jättänyt tuntuvan loven joukkueen hyökkäyspeliin, ja harjoituskauden surkeat tulokset vetivät kannattajat vakaviksi kauden kynnyksellä. Maanantaina Inter kuitenkin onnistui kääntämään ottelunsa Jaroa vastaan 1-0 voitoksi Solomon Duahin osumalla. Nyt turkulaiset haluavat hävittää kriisijoukkueen leiman lopullisesti taaksensa kartuttamalla pistesaldoaan hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. HJK joutuu olemaan tarkkana viime kauden maalikuninkaan, georgialaisen Irakli Sirbiladzen ja JJK:sta saapuneen maalipyssy Tamás Gruborovicsin kanssa.

HJK:n päävalmentaja Sixten Boström on kahdessa ensimmäisessä ottelussa nimennyt kentälle identtisen avauskokoonpanon. Vaihdosta vahvasti sisään maanantain voitokkaassa kotiavauksessa tulleet Nikolai Alho ja Joel Pohjanpalo kärkkyvät innokkaasti mahdollisuuksiaan, ja Klubin laaja ryhmä loistavia pelimiehiä takaa Boströmille muutenkin tilaisuuden virittää joukkue juuri tahtomaansa muotoon. Vanha viisaus kertoo ettei voitokkaaseen ryhmään kannata tehdä muutoksia, joten voi olla että samat 11 miestä astelevat jälleen nurmelle ottelun käynnistyessä.

Aloituspotku potkaistaan Veritas Stadionilla kello 18.30.