Ratkaisun ampunut Pelvas: ”Käytimme paikkamme”

HJK:lle 0-2 -numeroin tullut Honka-voitto tuli onnistuneen taktisen esityksen jälkeen. Honka jäi aseettomaksi HJK:n hyökkäyspäässä, HJK puolestaan käytti omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen.

  • Honka joutui lähes järjestään kokeilemaan kaukaa. Oikeastaan heillä ei ollut muita huippupaikkoja kuin Dudun ylärimaohjaus ottelun alussa, Akseli Pelvas muistelee.

Aksu pääsi paikallistaistoon mukaan parin kymmenen minuutin jälkeen, kun avauksessa ollut Teemu Pukki loukkasi kättään. Juuri ennen vaihtoa Teme syötti Mannströmille tekopaikan, josta HJK meni johtoon.

  • Sebu Mannström iski tärkeään paikkaan. Se toi meille hyvää virtaa. Meillä oli toki tarkoitus pitää palloa enemmänkin, mutta toisaalta taas, jos vastahyökkäyksillä saa maalipaikat ja tekee niistä hyvällä teholla, niin ei pallonhallintaprostenteilla ole mitään väliä.

Viiltävästä tehokkuudesta Aksu itse näytti mallia aivan ottelun loppuhetkillä. Honka yritti saada kiriä aikaiseksi, mutta Pelvaksen kova pommi rangaistusalueen rajalta oli pelin viimeinen niitti.

  • Sellaisessa tilanteessa toinen maali periaatteessa päättää pelin. Kokonaisuutena ottelu ratkesi meidän hyväksemme siinä, että me onnistuimme maalinteossa.

Pelvaksen mukaan joukkueen on hyvä jatkaa onnistuneen Tapiolan reissun jälkeen seuraavaan vierasotteluun Kouvolaan, jossa vastassa on MYPA.

Sarjajumbona majaileva MYPA on saanut kahdeksan ottelun jälkeen kasaan vasta neljä pistettä. Pelvas muistuttaa, että tulevana sunnuntaina MYPA on vaarallisempi kuin kertaakaan aikaisemmin.

  • MYPA:n riveissä on monta entistä pääkaupunkiseutulaispelaajaa, joten uskon että heille HJK:n on haluttu vastustaja. Yksittäisissä otteluissa on aina oma elementtinsä.

  • Me tietenkin lähdemme jatkamaan tästä mihin Honka-ottelussa jäätiin. Pidämme yhtä tiiviin pakan kentällä ja teemme yhtä tehokkaasti maalipaikoista maalit.