Rico Finnäs jatkaa Klubissa

HJK teki jatkosopimuksen nuoren lupaavan laitapakin kanssa.

Rico Finnäs - HJK Helsinki. Photo: @ Jussi Eskola

HJK ja Rico Finnäs, 20, ovat tehneet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Rico Finnäsin pelipaikka on vasen laitapakki, ja hän pelasi päättyneen kauden HJK Klubi 04:n riveissä.

– Rico sopeutui taktisesti älykkäänä ja hyökkäyksiä vahvasti tukevana laitapuolustajana erittäin hyvin meidän pelitapaamme. Hänen kautensa oli koko joukkueen tavoin nousujohteinen, joten tästä on hyvä jatkaa yhdessä kohti tulevaa kautta, kertoo HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

Rico Finnäs muutti nelivuotiaana perheensä kanssa Espanjaan ja aloitti siellä jalkapalloilun heti. Hän pelasi alkuksi Torreviejassa, jonka jälkeen kolme vuotta Real Murciassa, toiset kolme vuotta Elche CF:ssä ja lopulta puolitoista vuotta Ranero FC:ssä. 

Elokuussa 2019 Rico Finnäs palasi Suomeen ja pelasi loppukauden MYPAssa, jonka jälkeen tammikuussa 2020 hän tuli HJK:n organisaatioon. HJK Klubi 04:ssä hän oli nostamassa joukkueen Ykkköseen, ja teki Veikkausliiga-debyytin 28.9.2020 kotiottelussa RoPSia vastaan.

– Viime kausi oli aivan huikea! Kaikki tavoitteet mitä tuli asetettua toteutuivat, mitkä olivat esimerkiksi nousu Ykköseen ja saada tehtyä debyytin Veikkausliigassa. Olen kaikille, ketkä mahdollistivat sen, erittäin kiitollinen, iloitsee Finnäs.

Rico Finnäs pitää vahvuuksinaan peliälyä, syöttöpeliä ja taustanousuja laitapakkina.

– Tavoitteeni ensi kaudelle on jatkaa samaa voittamisen dynamiikkaa, mikä joukkueella on nyt ollut, ja toivottavasti saada myös mahdollisuuksia edustuksen kanssa.

– En malttaisi odottaa että ensi kausi alkaa, mutta nyt on mahtava aika vähän levätä, viettää aikaa perheen kansaa ja keskittyä fyysisten ominaisuuksien parantamiseen, päättää Finnäs.

Katso Rico Finnäsin haastattelu liigadebyytin jälkeen 28.9.2020:

Teksti