Riihilahti: ”Alla hyvä treeniviikko”

HJK päätti viime viikon otteluruuhkan kahteen peräkkäiseen voittoon. Ensin Hongasta kotikentällä Suomen cupissa ja viime viikonloppuna rankan vierasmatkan jälkeen IFK Maarianhaminasta.
Maarianhaminassa yksi suurimmista positiivisista asioista oli Aki Riihilahden paluu pelikentille. Mies itse oli joukkueensa esityksestä härkäviikolla ylpeä.

– Olen erittäin iloinen siitä ammattimaisesta tuloksentekemisestä, johon joukkue viime viikolla ylsi. Honka peli oli kotikentällä hyvä peli, ja kaksi päivää myöhemmin pelattu MIFK-ottelu oli pelaajalle pahin mahdollinen: pitkä matkustus vierasotteluun muutama päivä edellisen jälkeen.
 
– Tuloksellisesti viime viikko oli onnistunut.

Tämän viikon joukkue ei kuitenkaan ole sen suuremmin rauhoittunut vaan päin vastoin lisännyt tempoa entisestään.

Alkuviikon parin päivän huilin jälkeen kulunut viikko on ollut tehokas ja vauhdikas. Aki on tästä tyytyväinen, sillä kovalla harjoittelulla on tärkeä merkitys koko kautta silmälllä pitäen.

– Harjoittelu kuitenkin tähtää paitsi tähän hetkeen myös koko kauden ja varsinkin loppukauden ratkaisupeleihin. Siinä mielessä kuluneen viikon kovempi harjoittelujakso on ollut todella onnistunut, Aki sanoo. 

Viikonloppuna HJK kohtaa FF Jaron kotikentällään Finnair Stadiumilla. Ainakin tämän kauden osalta Jarolla on Finskiltä hyvät muistot sillä se nappasi yllätysvoiton HJK:sta Liigacupissa keväällä. Nyt Jaro palaa Helsinkiin ja yrittää toistaa yllätystä. Ägä lupaa, että sunnuntaina Finskillä nähdään hyvä kamppailu.

– Jaro on ollut pirteä alkukaudella, ja kuten kevät näytti, se on meille vaikea vastustaja. Tosiasia kuitenkin on, että meillä vallitsee tällä hetkellä sen verran hyvä virinä ja terve kilpailutilanne, että olen erittäin luottavaisena.