Riihilahti: ”Haluamme nostaa tasoamme vierasotteluissa”

HJK kohtaa Hakan kauden ensimmäisessä Klassikossa lauantaina Valkeakoskella.  Klubi pitää liigan kärkisijaa, kun kierroksia on kymmenen takana. Valkeakoskelaiset sijaitsivat taulukon alemmalla puolikkaalla.
Keskikenttäpelaaja Aki Riihilahti kertoo joukkueen lähtevän erittäin valmiina vieras-Klassikkoon. 
– Meillä on erinomainen tilanne, kiitos vahvan materiaalin. Joukkueesta löytyy aina vetreitä ja nälkäisiä pelaajia kentälle. Treeneissä on ollut hyvä meininki päällä. Pelipaikoista on tervettä kilpailua ja kun kentälle pääsee, niin täytyy näyttää olevansa luottamuksen arvoinen, ”Ägä” kertoo.
Aki kertoo, että Hakaa on käyty läpi treeneissä, mutta pääpaino on kuitenkin oman tekemisen parantamisessa. Riihilahden mukaan parasta HJK:ta ei vielä vieraskentällä ole nähty.
– Viimeisissä vieraspeleissä on tullut kyllä pisteet, mutta ottelut eivät ole olleet esitykseltään riittävän ehjiä. Haluamme nostaa tasoamme myös vieraskentällä. Peli on ajoittain erinomaista, mutta mielestäni kehitettävää on vielä paljon, Riihilahti uskoo.
”Ägän” mukaan joukkue ei ota ylimääräisiä paineita Haka-ottelun Klassikko-statuksesta huolimatta. Joukkue keskittyy vain tekemään oman osansa parhaalla mahdollisella tavalla.
– Me ollaan erittäin tuloshakuisia, ulkopuolinen jännite ei saa vaikuttaa. Haka on perinteikäs seura ja tämä ottelu on osa suomalaista jalkapallotraditiota. Upea myös kuulla, että reissuun on lähdössä paljon kannattajia. Nämä on sellaisia asioita jotka herättävät jalkapallokulttuuria, Aki kehuu.