Riku Riski Klubiin

Maskun Palloseurassa jalkapalloharrastuksensa aloittanut Riku Riski, s. 1989, debytoi pääsarjatasolla TPS:n paidassa jo 16-vuotiaana vuonna 2006. Veikkausliigan otteluita Riski on pelannut 82, joissa hän on viimeistellyt 17 maalia.

Ura jatkui TPS:ssa vuoteen 2010, jonka jälkeen Riski siirtyi Puolaan Widsew Łódźiin. Aikaan Puolassa sisältyi myös laina Ruotsiin Örebrohon. Norjaan Riku Riski siirtyi kaudelle 2012, ensin Hønefossiin, jonka jälkeen Rosenborgiin 2014. Rosenborgin aikaan sisältyi lainat Ruotsiin IFK Göteborgiin ja Skotlantiin Dundee Unitediin. Kaudesta 2016 alkaen Riku on edustanut norjalaista Odds BK:ta.

Maajoukkue-edustuksia Riku Riskillä on jo poikamaajoukkueista 15-vuotiaista alkaen. A-maajoukkueen vakiomiehistöön hän on kuulunut vuodesta 2011, jolloin hän debytoi maaottelussa Belgiaa vastaan.

Paluu kotimaan kentille on Riku Riskille mieluinen.

– On hienoa tulla takaisin Suomeen ja HJK:hon, tämä on minulle upea uusi mahdollisuus. HJK:n organisaatio on erittäin tasokas ja tehnyt jo ison vaikutuksen. Klubissa pääsen pelaamaan voitoista ja mestaruuksista. Odotan innolla kauden alkamista, riemuitsee Riku Riski.

– Olemme luonnollisesti innoissamme Rikun sopimuksesta. Hän on parhaassa iässä oleva, erittäin järkevä ja nopea pelaaja. Riku tuo varmasti valmennukselle lisää työkaluja monipuoliseen hyökkäyspelaamiseen, kertoo jalkapallojohtaja Juho Rantala.

Riku Riski liittyy joukkueen harjoituksiin välittömästi ja on valmennuksen käytettävissä lauantain harjoitusottelussa FC Floraa vastaan.

Tervetuloa Klubiin, Riku!