Ring innoissaan kevään tulosta

– Ennen sarja-avausta huhtikuun lopulla, ovat edessä vielä Liigacupin ratkaisuvaiheet sekä Suomen Cupin pelit, joihin lähdemme ehdottomasti panostamaan. Tulevat viikot ovat kieltämättä erittäin mielenkiintoisia, Ring sanoo.
HJK on edennyt Liigacupissa välierävaiheeseen, jossa vastaan asettuu TamU Tampereella lauantaina 2.4. Suomen Cupin otteluiden aikataulu riippuu sijoituksesta Liigacupissa. Viimeistään HJK pelaa Suomen Cupissa seitsemännellä kierroksella huhtikuun puolivälissä ennen liigan käynnistymistä.
Keskikenttä Alex Ring on esittänyt lupaavia otteita pitkin kevättä ja ansainnut esityksillään reilusti peliaikaa HJK:n keskikentällä. Hän odottaa innolla sarjan alkamista.
– Itselläni on ollut koko kevään erittäin hyvä pelifiilis. Itseluottamusta saa, kun valmennustiimi antaa vastuuta ja tilille tulee paljon peliaikaa kovissa otteluissa. Toisaalta, olen myös luonteeltani sellainen, että kun näyttöpaikka annetaan teen kaikkeni käyttääkseni sen.

Omaan pelityyliin sopiva roolikin on löytymässä HJK:n keskikentällä. Rohkeasti hyökkäyssuuntaan pelaava ja arvaamaton Ring on paitsi rakennellyt lukuisia maalin johtaneita hyökkäyksiä, myös iskenyt itse useaan otteeseen. Esimerkiksi kuudessa Liigacupin ottelussa verkko on heilunut Ringin ansiosta kolmasti.

Takana vahva valmistautumiskausi 

Hallitseva mestari on pitänyt vauhtia yllä valmistautumiskauden aikana. Kahden ulkomaanreissun lisäksi kotimaan Liigacupissa ja kahdessa turnauksessa pelejä on tullut tasaiseen tahtiin. Treeneissäkään joukkue ei ole hidastellut.
Fyysisesti vaativan valmistautumiskauden suhteen Ring on tyytyväinen.
– Uskon, että kevään selkeästi rakennetun ja fyysisesti tiukan valmistautumiskauden hedelmät näkyvät lähempänä loppukautta, kun sarjassa käydään ratkaisukamppailuja. Ainakin fysiikan puolelta joukkue on valmis taistelemaan kolmannesta perättäisestä mestaruudesta.
– Tässä vaiheessa, juuri sarja-avauksen kynnyksellä, tärkein seikka valmistautumisessa löytyy henkiseltä puolelta. Sanoisin, että tässä vaiheessa henkiselle kestävyydelle luodaan perusta: Pitää pystyä löytämään sellainen fokus, että jokaisen ottelun tavoite eli voitto, pysyy jatkuvasti mielessä. Omasta puolestani voin sanoa, että joukkueessa on hyvä henkinen virinä päällä.
Alexin mukaan tasaisuus pitää löytää ennen sarjan käynnistymistä, niin joukkueen kuin omankin pelaamisen osalta.
– Välillä menoa on haitannut sellainen ailahtelevaisuus. Esimerkiksi viime Liigacupiin pelissä KuPS:aa vastaan, emme yltäneet ehjään 90-minuuttiseen, vaan annoimme vastustajan ottaa turhaan hallinnan pelistä. Sama pätee myös omiin suorituksiini. Sellaista tason heittelyä on ollut, johon pitää vielä keskittyä paremmin.
Suurin kysymys HJK:n osalta tulevalla kaudella on tietenkin se, pystyykö kahdesti mestaruuden perättäin voittanut HJK yltämään kolmanteen. Ring ottaa haasteen mielellään vastaan.
– HJK:ssa mestaruus on aina tavoite. Toki, pitää muistaa, että vahvoja haastajiakin on tietenkin tulossa, eikä tässä mitään voi pitää varmana. Joukkue on pysynyt laadukkaana, ja erityisesti henkisesti tiiviinä ryhmänä, joten en ainakaan näe mitään esteitä sille, miksi emme voisi hakea kolmatta. On puristettava koko kausi samalla lailla kuin kahdella edellisellläkin kaudella.