Ring innolla KuPS:aa vastaan

Maanantain ottelun kumpikin osapuoli pelaa parin viikon päästä elintärkeitä euro-pelejä. Tulevat kierrokset ovat siis mainioita paikkoja nostaa itseluottamusta ja saada hyviä tuloksia alle kotimaan sarjassa.
Veikkausliigassa joukkueilla on eroa kuitenkin melkoisesti, joten HJK lähtee maanantain otteluun ehdottomana ennakkosuosikkina. HJK-keskikenttä Alex Ring on samaa mieltä.
– Me olemme löytäneet hyvän vireen, ja mikä parasta, myös säilyttäneet sen, niin harjoituksissa kuin peleissäkin. MYPA-ottelu oli osoitus myös siitä, että pystymmä heikommallakin pelillä ottamaan pisteet vieraista, Alex sanoo.
Hänelle Suomen maajoukkuepaidassa tullut loukkaantuminen on nyt taakse jäänyttä. Keskikenttä sai paluuminuuttinsa jo MYPA:aa vastaan Saviniemessä ja on jälleen täysillä mukana.
– Oli mukava saada minuutit Kouvolassa. Ja pelistä jäi sellainen fiilis, ettei omakaan pelikosketus ole kadonnut mihinkään. Toivottavasti saan taas vastuuta Kuopiossa.
Siinä missä helsinkiläiset ovat edenneet seitsemän edellistä ottelua voitokkaana, on KuPS sekä kärsinyt voittoja, napannut täysiä pistepotteja että pelannut useamman tasapelin. KuPS:n viimeiset kaksi ottelua ovatkin päättyneet tasapeliin, viimeksi Turussa Interin vieraana, jolloin joukkueet iskivät yhteensä kahdeksan maalia.
– Viime ottelun maalijuhlat kertovat, että KuPS on löytänyt tehoja kärjestä. Heille on varmasti ollut hyvä merkki että maalinteossa onnistuivat useat pelaajat, eikä sen osalta tarvitse nojata vain yhteen tähtipelaajaan, HJK-keskikenttä Alex Ring sanoo
Sekä HJK että KuPS pelaavat kotikentällään tekonurmialustalla, joten tilanne tasoittuu myös siltä osin. Alusta ei tuo etua kummallekaan.
Viimeksi joukkueet ovat kohdanneet toukokuun alussa, liigan toisella kierroksella Helsingissä. Silloin HJK otti pisteet vakuuttavasti 4-1.
– Menimme reippaaseen johtoon, mutta KuPS näytti sisukkuutensa ja tuli otteluun uudelleen mukaan. He saivat kavennuksen, mutta meidän neljäs osumamme tappoi pelin. KuPS on kuitenkin joukkue, joka saattaa yllättää jatkuvasti.
KuPS-HJK
Ma 4.7. klo 18.30
Kuopio