Robin Lod maalasi liigadebyytissään

HJK pelasi lauantaipäivänä kauden viimeistä edellisen kotiottelunsa Sonera Stadiumilla. Vieraaksi saapunut MYPA avasi maalinteon heti ensimmäisen jakson alkuun, mutta tauolla piristynyt Klubi nousi toisella puoliajalla peräti 4-1 – voittoon. HJK:n maaleista vastasi kahdesti osunut Cheyne Fowler, Berat Sadik sekä Veikkausliiga-debyyttinsä HJK:n edustusjoukkueessa tehnyt Robin Lod.
Robin Lod on kuluneella kaudella harjoitellut sekä pelannut pääsääntöisesti Klubi 04:n ryhmässä. Kapteenin nauhaa talenttiryhmässä kantava Lod on saanut paljon merkintöjä tilastosarakkeeseen, sillä Kakkosessa pelatuista 25 ottelusta saldona on 14 maalia sekä huimat 17 maalisyöttöä. Robin on ollut myös Suomen U19-joukkueen mukana tällä kaudella.
Lod sai kuulla perjantain harjoituksissa pääsevänsä MYPA-ottelun kokoonpanoon. Klubi 04-kapteeni aloitti ottelun vaihtopenkiltä ja kutsu kentälle tuli noin tunnin kohdalla. Ensimmäistä liigamaaliakaan ei kauaa tarvinnut odottaa, sillä Robin ehti olla kentällä noin viisi minuuttia ennen kuin verkot heiluivat.
– Sain hyvän syötön Berat Sadikilta rangaistusalueelle ja pääsin laittamaan pallon melkein tyhjiin. Tuntui tosi hyvältä. En ollut odottanut, että ihan näin hyvin menisi liigadebyytti, Robin sanoo.
Kakkosessa myös tulevalla kaudella pelaava Klubi 04 päätti pelinsä viime keskiviikkona tiputtuaan nousukarsinnan välierässä BK-46:tta vastaan. Liigajoukkueella on vielä kaksi ottelua jäljellä: keskiviikkona RoPS vieraskentällä ja kauden päätösmatsi kotona Hakaa vastaan. Robin treenaa loppukauden HJK:n edustusjoukkueen mukana. Hyökkääjä ei lähde spekuloimaan mahdollisuuksistaan peliaikaan.
– Täytyy katsoa miten valmentajat ajattelevat, he sen päättävät. Nyt täytyy ensi talvena antaa hyvät näytöt, että jatkossakin pääsee pelaamaan, Lod kertoo.