”Rohkeasti ja avoimin mielin Twenteä vastaan”

Maanantaina klo 19.00 Suomen ja 17.00 paikallista aikaa kohtaavat HJK ja Twente lähtevät peliin täysin erilaisista lähtökohdista. Twentellä on takanaan Eurooppa-liigan lohkovaihe ja puolikas Hollannin kausi, joka jatkuu piakkoin talvitauon jälkeen. HJK:lle ottelu on loman jälkeen koko vuoden ensimmäinen.
  • Vielä emme ole peliä pohtineet sen enempää, ajatukset ovat olleet harjoittelussa. Tämä ilta keskitytään sitten peliin, kertoo HJK-keskikenttä Rasmus Schüller joukkueen iltapäivätreenejä ennen.
Sen Rade myöntää, että joukkue pääsee peliin avoimin mielin.
  • Lähdemme rohkeasti haastamaan ja mittamaan omia taitojamme, mutta tiedossa on myös se, että vastaan tulee yksi Hollannin parhaimpia. Ja heidän pitäisi olla juuri nyt kaikista parhaimmillaan.
Talvitauolle Twente lähti sarjan kakkostilalta. 
  • Kaikin puolin mielenkiintoinen ottelu, varsinkin meille koska meillä ei ole paineita.
Päävalmentaja Boström ei ole vielä paljastanut avauskokoonpanoaan illan otteluun, mutta varmaa on, että peliaikaa tulee saamaan iso rinki pelaajia. Kanarialla harjoittelee iso rinki, kun mukana on myös liuta HJK:n nuoria lupauksia.

Harjoittelu on ollut monipuolista isolla ringillä.

-Aika paljon pelipaikkakohtaisia harjoitteita on ollut. Esimerkiksi puolustajat ovat päässeet käymään läpi omia juttujaan. Treenit eivät ole fyysiseltä rasitukseltaan olleet kovinkaan rankkoja, mutta tehoa löytyy kun treenejä on kahdesti päivässä.

Olosuhteet ovat antaneet mahdollisuuden hyvään harjoitteluun.

– Sää on loistava, kesäinen. Ja nurmikentät ovat erinomaisessa kunnossa. Hotelli on viiden tähden hotelli ja kaikki oheispalvelut sen mukaisia. Olemme voineet keskittyä siis täysillä harjoitteluun.

HJK ja Twente kohtaavat siis maanantaina klo 19.00 Suomen aikaa ja klo 17.00 paikallista aikaa. Ottelu nähdään suorana Veikkaus TV:ssä.

HJK:n joukkueenjohtaja Markku Peltoniemen mukaan paikalle saadaan myös suomalaiskannustusta, kun Las Palmasin Suomi-seura innostui mukaan katsomoon. Heitä saapuu pelipaikalle huomenna bussilastillinen huutamaan HJK:n puolesta.

Iltapäiväharjoitusten jälkeen joukkue palauttelee rauhassa hotellillaan. Maanantaina joukkue käväisee vielä aamutreeneissä ennen alkuillan ottelua.