Rohkeus toi hyvän tuloksen Glasgow’n hornassa

Peli alkoi kuten oli odotettu. Vain minuutin verran oli pelattu kun Celticin laitalinkki James Forrest pääsi kotijoukkueen ensimmäiseen maalipaikkaan. Noin 50 000 Celtic fania kohahti.

HJK kuitenkin kesti alun paineen suunnitellusti. Onneakin oli mukana, mutta selkein syy vierailija HJK:n loisteliaaseen avausjaksoon oli pelirohkeus. Celtic prässäsi holtittomasti ja yliyrittäen, ja HJK syötteli taitavilla kuvioilla Celtic-pelaajien väliin jääneissä aukoissa.

Ehkä siksi Celtic rauhoittui hieman. Avausjakso oli maaliton, vaikka Celtic Parkilla nähtiin hyvää peliä kummaltakin joukkueelta. Celtic sai, äänekkään kotiyleisönsä, tuella paikkoja hieman enemmän, mutta myös tuhri niitä.

Toisen jakson alkuun koko stadion hiljeni hiirenhiljaiseksi. Vain kymmenet Klubi-fanit räjähtivät riemuun. 47 minuuttia oli kellossa kun Juho Mäkelä pudotti pallon laitalinkki Sebastian Mannströmille, joka vapautti Rasmus Schüllerin läpiajoon. Raden ensimmäinen laukaus kilpistyi maalivahti Fraser Forsteriin, mutta kimmoke palautui Schüllerille avopaikkaan eikä keskikenttä erehtynyt. Rade laukoi pallon tarkasti suoraan ilmasta verkkoon.

Celtic kimmastui maalista, samoin yleisö, joka oli jo näyttänyt turhautumisen merkkejä ensimmäisellä jaksolla. Vain pari minuuttia HJK:n maalista ja Kris Commons laukoi tolppaan.

1. minuutilla Celtic viimein onnistui. Georgios Samaras sai pallon vasemmalla ja löysi millintarkalla syötöllä maalin edustalta Gary Hooperin, jolla oli helppo työ tasoittaa peli. Celtic sai maalisa lisäpontta ja kuusi minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski taululle 2-1 -lukemat.

Maalia edelsi käsittämätön tsekkierotuomari Miroslav Zelinkan suoritus. Hän antoi HJK:n suorittaa vaihdon kun Celtic oli juuri antamassa kulmapotkua. Mäkelän tilalle tuli kentälle Berat Sadik, joka juoksi suoraan puolirajalta 16-aluetta ja vartoitavaansa Charlie Mulgrewta kohden. Tuomari Zelinka antoi kulmapotkun suorittamiselle luvan kun Sadik oli 25 metrin päässä Mulgrewsta. Pallo lensi suoraan Celtic-pelaaja Mulgrewlle, joka pääsi täysin vapaasti puskemaan pallon maaliin.

Protestointi kentällä ja vaihtopenkkien luona kaikui kuuroille korville. Ottelun erotuomaritarkkailija myönsi tilanteen jälkeen, että luvan antaminen kulmapotkulle oli ”epäurheilijamainen” teko.

Niin tai näin, Celtic nousi lopussa vielä hurmokseen ja HJK joutui laittamaan kaiken energiansa kotijoukkueen pysäyttämiseen. Kun skotlantilaiset kerta toisensa jälkeen epäonnistuivat, jäi lopputulokseksi 2-1.

Peliesitys, erityisesti avausjaksolla, sekä ennakkoasetelmiin nähden erinomainen tulos vieraskentältä, pitävät HJK:n unelman euromenestyksestä elossa. Ratkaisu siirtyy joukkueiden toiseen kohtaamiseen ensi keskiviikkona Soneralla.

Mikäli HJK haluaa lopullisesti venyä jättiyllätykseen, tarvitsee se paitsi nyt nähdyn avausjakson vireen myös 10 000 suomalaiskannattajan tuen ja kannustuksen.

HJK isännöi Celticiä Soneralla siis ensi keskiviikkona 8.8. klo 20.00 alkavassa ottelussa.

Celtic FC-HJK 2-1 (0-0)