RoPS jäi jalkoihin Suomen mestaruuden ratkaisseessa pelissä

HJK ratkaisi sunnuntaina historiallisen viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden voittamalla RoPS:n Sonera Stadiumilla 3-0. Mestaruusjuhlat aloittaneista maaleista vastasivat Mikael Forssell, Demba Savage ja Sebastian Mannström. Helppoa iltapuhdetta pelistä ei kuitenkaan tullut. RoPS onnistui pitämään tulvaportit suljettuina aina 54. minuutille asti, mutta Forssellin maalin jälkeen HJK lisäsi tempoa ja mursi lopullisesti rovaniemeläisten selkärangan.

Ensimmäinen puoliaika alkoi hermostuneesti. HJK iski laitoja pitkin, mutta RoPS-puolustus pääsi ratkaisevilla hetkillä väliin ja esti Klubia testaamasta maalilla seissyttä Tomi Maanojaa. Vierasjoukkueen yritykset koostuivat lähinnä kaukolaukauksista, jotka Ville Wallén nappasi varmasti hanskoihinsa. HJK:n puolustuslinja seisoi jykevänä, eikä todellisia vaaran paikkoja päässyt syntymään.

Toinen puoliaika olikin sitten HJK:n juhlaa. Maalinteon aloitti kauden 11. osumansa viimeistellyt Forssell. Erfan Zenelin antama kulma tippui etutolpalle, josta Tapio Heikkilä jatkoi pallon maalin edustalle ja Forssell ohjasi sen ulkosyrjällään verkon perukoille. RoPS ei enää toipunut. 62. minuutilla Robin Lod juoksi itsensä vapaaksi vasemmalla laidalla, ja pelasi pallon rangaistusalueelle. Syöttö kulkeutui takaa tulevalle Savagelle, joka pujotteli ensin rauhallisesti ohi puolustajasta ja tökkäsi pallon sitten maalin alanurkkaan. Lopullisen niitin antoi Mannström. Zeneli hämäsi koko RoPS-puolustuksen pelaamalla kulman maata pitkin takaviistoon rangaistusalueen rajalla odottaneelle Mannströmille, ja tämä antoi palaa sydämensä kyllyydestä. Ylänurkka heilahti ja ottelu oli selvä.

Mestaruus oli HJK:lle seurahistorian 26. Kautta on jäljellä vielä kaksi ottelua, joista viimeinen pelataan Sonera Stadiumilla 26.10. KuPS:ia vastaan. Silloin joukkue saa kaulaansa kultamitalit ja käsiinsä mestaruuspokaalin.