Rovaniemeltä tuomisina tasapelipiste

HJK tasasi lauantaina pisteet RoPS:n kanssa Veikkausliigan kamppailussa lukemin 0-0. Tasaisessa kamppailussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta pisteistä käytiin kova taistelu ja kumpikaan joukkue ei poistunut kentältä ilman mustelmia. Sixten Boström teki peräti viisi muutosta HJK:n keskiviikon Mestarien liigan karsintaottelun aloittaneeseen kokoonpanoon. Mikael Forssell korvasi Joel Pohjanpalon kärjessä, Sebastian Mannström ja Nikolai Alho aloittivat laidoilla ja keskustassa Robin Lod ja Joel Perovuo pääsivät näyttämään osaamistaan. HJK ei kuitenkaan missään vaiheessa onnistunut murtamaan RoPS:n vahvaa puolustusta.

Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueen painostuksella.Varsinkin kulmapotkuista RoPS onnistui luomaan hyviä maalintekopaikkoja, mutta topparit Alison ja Obilor tuhrasivat molemmat omat tilaisuutensa maalin edustalla. HJK:n paras maalipaikka aukeni myös kulman jälkitilanteesta, kun Joel Perovuo pääsi pyssyttämään pallon rangaistusalueen kulmalta ylärimaan. Pirteän Nikolai Alhon harhautukset aiheuttivat myös hämminkiä rovaniemeläisten alueella, mutta keskitykset eivät johtaneet laukauksiin kohti RoPS:n maalia vartioinutta Tomi Maanojaa.

Toisen puoliajan alussa HJK haki johtomaalia vimmatusti. Pallo pyöri jatkuvasti RoPS:n alueella, mutta sitä ei saatu sudittua maaliverkon perukoille. Valtteri Moren pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan pallon maata pitkin kohti maalia, mutta RoPS:n kokenut Tuomo Könönen ehti siivoamaan sen maaliviivalta väljemmille vesille. Myös RoPS:lle aukeni tilaisuutensa, kun laituri Emenike Mbachu pamautti pallon vasemmalla jalallaan 20 metristä ylähirteen. Klubi yritti loppua kohden elävöittää peliään vaihdoilla, mutta paikkoja aukeni edelleen vain harvakseen. Sakari Mattilan kaukolaukaus ja Erfan Zenelin muutama yritys murtautua puolustuksen keskustaan jäivät Klubin ainoiksi vaarallisiksi tilanteiksi.

Tasapeli piti HJK:n sarjakärjessä pisteen erolla Honkaan. Tiistaina Klubi pelaa ratkaisevan toisen osaottelun virolaista Nõmme Kaljua vastaan Mestarien liigan karsinnassa. Veikkausliigaa HJK jatkaa ensi launtaina, silloin Sonera Stadiumille saapuu vieraaksi JJK.