Saarinen: ”Kommunikaatio toimii”

HJK:n keskikentällä nähtiin maanantain AC Oulu -ottelussa hieman muuttunut ryhmitys, kun Cheyne Fowlerin pariksi avaukseen nousi pitkän loukkaantumisen taaksensa jättänyt HJK-kasvatti Janne Saarinen.
– Edellisestä kerrasta avauskokoopanossa on yhdeksän kuukautta aikaa. Pelaaminen kuitenkin tuntui hyvältä. Tunnen, että olen koko ajan omassa pelaamisessani pääsemässä parempaan suuntaan.
Saarinen ja HJK löysivät heti alusta alkaen tutun vahvan energiatason. Pirteä alku tasoittui ottelun vanhetessa.
– Aloitimme tosiaan todella pirteästi. Olisimme voineet iskeä johtomaalin jo heti alussa. Sitten pelissä tuli ehkä pieni nukahdus, ja Oulu pääsi mukaan rytmiin, Saarinen sanoo.
Ottelu tuntui keskikentällä vauhdikkaalta. Saarinen ja Cheyne Fowler pääsivät painimaan moneen otteeseen AC Oulun vahvan keskikenttäparin Mika Nurmelan ja Dominic Yoben kanssa.
– Cheynen rinnalla tuntui hyvältä pelata. Kommunikaatio toimi hyvin. Medon poissaolo ei aiheuttanut meidän joukkueemme ryhmityksen osalta sen suurempia muutoksia. Oma pelimme pysyi selkeänä ja Oulun tyylin tiesimme; he olivat odotetun suoraviivaisia.
Juho Mäkelä iski ottelussa kaksi maalia, mutta paikkoja oli koko joukkueella useampaankin osumaan. Erityisesti Saarinen olisi toivonut joukkueeltaan vielä entistä enemmän pallonhallintaa, varsin toisen jakson aikana, kun Oulu-kapteeni Pehkonen ajettiin ulos kahden keltaisen takia.
– Joukkueen peliin on silti kokonaisuutena pakko olla tyytyväinen: Oulu ei tainnut saada oikeastaan yhtään todellista huippupaikkaa.