Sadik nautti voittopelistä Islannissa

Peliä oli takana 66 minuuttia kun Sadik sai Juho Mäkelältä hyvän laukaisupaikan 16-alueen sisällä. Napakka vasuri vei HJK:n johtoon ja ratkaisevan askeleen kohti jatkopaikkaa.

Mathias Lindström vei HJK:n kahden maalin johtoon, ja Atlason toi islantilaiset maalinpäähän vartti ennen päätösvihellystä. HJK voitti ottelun kuitenkin 1-2 -lukemin ja eteni jatkopeleihin 9-1 -yhteistuloksella.

– Voitto oli täysin ansaittu. Mielestäni pelasimme ihan ehjän pelin. Pidimme palloa ja olimme omassa puolustuspelissämme tarkkoja, Berat Sadik kertoo.

Sadikin laukoma maali vapautti paitsi joukkuetta myös hyökkääjää itseään. Ennen KR-ottelua takana oli neljä kuukautta kuntoutusta ja 25 minuuttia Veikkausliigassa.

– Oli mahtava tunne pelata. En itsekään uskonut, että peliaikaa ja vastuuta tulisi näin paljon näin nopeasti paluun jälkeen, mutta jalka tuntui liikkuvan hyvin eikä väsymyksestä ollut tietoakaan, vaikka toisin olin luullut.

Ottelussa ei kuitenkaan ollut mikään päätä huimaava tempo, siitä piti huolta navakkana puhaltanut ja peliä hankaloittanut tuuli sekä HJK:n taktiikka. Joukkue ei lähtenyt turhia höntyilemään vaan pelasi järkevästi.

Paikkoja useampiinkin maaleihin kuitenkin oli.

– Pari sellaista oli, joista olisi ehkä voinut tehdä. Pääasia on kuitenkin voitto ja jatkopaikka, joita tulimme hakemaan.

KR:n kanssa tahkottu ottelupari pitää nyt unohtaa nopeasti. Edessä on suurempia haasteita, sillä vastaan asettuu seuraavalla karsintakierroksella skotlantilaissuuruus Celtic.

HJK aloittaa otteluparin vieraissa ensi keskiviikkona 1.8. ja pelaa kotonaan seuraavana keskiviikkona 8.8. Lisäksi Veikkausliiga pyörii lähes normaalisti, eikä panokset sielläkään ole laskemaan päin.

– Pelejä tulee nopeasti eteen, ja vieläpä tärkeitä pelejä, joten yhtään pidemmälle ei voi miettiä kuin seuraavaan peliin. Meillä se on lauantainen Honka-vierasottelu.

– Celtic-otteluista voi kuitenkin sanoa heti sen, että ne ovat meille erinomaisia haasteita.

HJK pääsee Celticiä vastaan paineettomana. Tästä eteenpäin joukkue lähtee jokaiseen otteluun altavastaajana.

– Se ei ole ollenkaan huono asema. Kaikki tietävät kyllä minkälaisista mittasuhteista tässä puhutaan. Olemme päässeet pelaamaan näitä suuria otteluita jo parina vuotena peräkkäin, ja halu päästä askel aikaisempia vuosia pidemmälle on suuri jokaisella.

– Lähtökohta on, että meidän pitää venyä nappisuoritukseen Celticiä vastaan, pelata virheettömästi puolustuspelin kautta ja yrittää iskeä kun paikka avautuu.