Sahlgren: Honka-tappio pois mielestä

Hongan ja HJK:n kohtaaminen sai käänteen tunnin pelin jälkeen, kun erotuomari Mattias Gestranius ajoi HJK-maalivahti Ville Wallénin ulos suoralla punaisella.

Tilanne tuolloin oli kiihkeässä ottelussa 0-0. Sahlgren myönsi, että pikakomennus tolppien väliin jännitti hieman. Ottelu oli Sakulle kauden ensimmäinen.

– Ei siinä paljoakaan ehtinyt ajatella, mutta yllättävä komennus kentälle näinkin kiihkeään otteluun oli jännittävä, nuori maalivahti miettii.

Joukkueet olivat ulosajoon saakka äärimmäisen tasaväkisiä. Kummallakin oli ollut omat paikkansa avausmaalin tekoon. HJK oli jo saanut pallon tolppaan avausjaksolla.

Ulosajo käänsi kenttätapahtumat Hongan hyväksi. Kotijoukkueen paine tuotti tulosta 80. minuutilla. Hongan Antti Mäkijärvi pääsi hyvään laukaisupaikkaan rangaistusalueen vasemmalla puolella, mutta hänen epäonnistunut laukauksensa suuntautui maalin edustalle, jossa se kimposi Tim Väyrysen reidestä maalia kohden.
  • Tilanne tuli todella nopeasti, ja ehdin vain reaktioilla saada kättäni hieman pallon tielle. Onnea ei kuitenkaan ollut matkassa, vaan pallo sujahti verkkoon, Sahlgren harmittelee.
Maalia lukuun ottamatta Saku nappasi kaikki muut Hongan tilanteen varmasti kiinni. Kypsä sisääntulo olisi ansainnut nollapelin.
  • Peli olisi voinut kääntyä kummalle vain. Oli meilläkin kohtalaisen hyviä paikkoja, jopa tasoitukseen vajaalla pelin loppupuolella.
Toisaalta kuluvien viikkojen otteluruuhka pakottaa HJK:n ajatukset pois tappiopelistä ja kohti keskiviikon europeliä Celticiä vastaan vieraissa. Sen jälkeen edessä on jälleen lauantaina VPS-ottelu kotikentällä ennen Celtic-kohtaamisen toista osaa.

Sahlgren pysyy luottavaisena joukkueeseen.

– Tappio harmittaa tietenkin todella paljon, mutta mielestäni joukkue otti sen hyvin. En usko, että tämä vaikuttaa keskiviikon, tai tulevien viikkojen, valmistautumiseen.