Samuel Anini jr lainalle AC Ouluun

”Junnu” oli viime kaudella HJK Klubi 04:n paras maalintekijä Ykkösessä.

Samuel Anini jr - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Samuel Anini jr hakee liigatuntumaa Oulusta.

Laitahyökkääjä Samuel Anini jr siirtyy kauden 2022 loppuun ulottuvalla lainasopimuksella Veikkausliigan AC Ouluun. Aninin nykyinen sopimus HJK:n kanssa päättyy tähän kauteen, mutta Klubilla on optio yhteen lisävuoteen.

19-vuotias Anini siirtyi Klubiin kesällä 2019 PKKU:sta ja on edennyt määrätietoisesti kohti HJK:n edustusjoukkuetta. Viime kaudella Anini pelasi HJK Klubi 04:ssä Ykköstä, ja laitahyökkääjä oli ”nollanelosen” paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan. Virallista debyyttiään HJK:n edustusjoukkueessa Anini ei ole vielä tehnyt.

– HJK:n tavoitteena on tapauskohtaisesti ja yksilöllisesti löytää nuorelle sopimuspelaajalle reitti, joka tukee tämän kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla sekä auttaa pidemmällä aikavälillä pelaajan mahdollisuutta murtautua HJK:n liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Aninin laina on muiden Veikkausliigaan lainattujen pelaajien tavoin konkreettinen esimerkki tästä, toteaa HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula.

Anini on viides HJK-pelaaja, joka on lainattu täksi kaudeksi toiseen Veikkausliiga-joukkueeseen. Muut kauden lainalla viettävät klubilaiset ovat Kevin Kouassivi-Benissan (FC Lahti), Kai Meriluoto (Ilves) sekä Elmo Henriksson ja Patrik Raitanen (IFK Mariehamn).