Sarjakärkeen noussut HJK venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi

Klubi haki maukkaan 3–1-vierasvoiton Oulusta – Ollila ja Kouassivi-Benissan tehokkaina.

HJK etenee tällä hetkellä Veikkausliigassa voitosta voittoon.

AC Oulu vs HJK 1–3 (0–1)
27’ Miro Tenho 0–1
69’ Tuomas Ollila 0–2
78’ Tuomas Ollila 0–3
82’ Ashley Coffey 1–3

HJK haki sunnuntai-iltana tärkeät kolme pistettä Oulusta, jossa AC Oulu kaatui maalein 3–1. Voisi sanoa, että jo oli aikakin, sillä Klubi oli viimeksi hakenut täydet pisteet Oulusta lokakuussa 2007, ja edellisestä AC Oulu -kotivoitostakin oli Veikkausliigassa vierähtänyt jo reilusti yli kaksi vuotta.

Voitto oli erityisen tärkeä, koska KuPS jäi omassa Haka-ottelussaan tasapeliin, mikä nosti HJK:n sarjakärkeen ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Runkosarjan viimeinen ottelu pelataan ensi sunnuntaina, jolloin Klubi isännöi KuPSia.

– Tuntuu hyvältä tulla Ouluun saakka ja napata kolme pistettä. Tärkeät pisteet meille. Peli oli vähän ailahtelevainen: ekalla jaksolla oli hyviä juttuja mutta myös huonompia jaksoja. Tokalla jaksolla saimme tehtyä maaleja, mikä oli tärkeää, totesi Tuomas Ollila Ruudun haastattelussa.

HJK rakenteli jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana pari hyvää maalipaikkaa. Ensin Perparim Hetemaj ja Tuomas Ollila petasivat vetopaikan Roope Riskille, jonka vasemman jalan laukaus viuhui ohi. Hetkeä myöhemmin Riski teki hienon nousun ja tarjoili boksiin Anthony Olusanyalle, mutta Calum Ward torjui erinomaisesti.

Ottelun kuva oli heti alusta lähtien hyvin selvä: HJK hallitsi palloa ja rakenteli hyökkäyksiä nopeilla syöttökombinaatioilla sekä Matti Peltolan millintarkoilla levityksillä. AC Oulu puolestaan kyttäsi mahdollisuuksia iskeä vastaan.

Oulun pitkät syötöt napsuivat yleensä HJK-toppareiden jalkaan, mutta kertaalleen kotijoukkuekin pääsi etenemään vaarallisesti Klubin boksiin. Maalintekoa pääsi yrittämään tällä kaudella 10 maalia viimeistellyt Ashley Coffey, jonka epäonnistuneen laukauksen Niki Mäenpää torjui helposti.

HJK siirtyi johtoon vajaan puolen tunnin jälkeen. Kulmapotku pelattiin lyhyenä Peltolalle, jonka keskitys takatolpalle oli täydellinen. Korkeimmalle nousi Miro Tenho, ja Klubi-kapteeni puski voimalla jo kauden kolmannen maalinsa.

Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin Oulun avausjakson parhaat maalipaikat. Niklas Jokelaisen antama kulmapotku leijaili taka-alueella odottaneelle Eelis Taskilalle, joka pääsi laukomaa kahteenkin otteeseen. Mäenpää sai kuitenkin loistavat torjuntansa näyttämään todella vaivattomilta.

Toisen jakson alussa pelissä oli seesteinen vaihe. Klubi hallitsi edelleen palloa, mutta kumpikaan joukkue ei saanut järkeviä tilanteita luotua. Tähän haettiin muutosta reilun tunnin kohdalla, kun HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaihtoi kentälle Topi Keskisen, Santeri Hostikan sekä Bojan Radulovicin.

Vaihdot tuottivat tulosta. Trio oli ehtinyt olla kentällä vasta viitisen minuuttia, kun Hostikka tiputti Tenhon avauksen rinnallaan Hetemaj’lle, joka puolestaan pelasi Radulovicin läpiajoon. Ward torjui espanjalaiskärjen laukauksen, mutta Kevin Kouassivi-Benissan tarjoili paluupallon Tuomas Ollilalle, joka jatkoi pelivälineen verkon perukoille.

Sama kaksikko iski toistamiseen kymmenen minuuttia myöhemmin. Nyt Klubin nopeat seinäsyötöt loivat tilaa boksin edustalla Atomille, joka levitti oikealle puolelleen Kouassivi-Benissanille. Viime peleissä maalisyötöissä kunnostautunut ”KB” nosti pallon Oulun linjan selustaan, ja paikalle juossut Ollila laukoi illan toisen maalinsa. Kouassivi-Benissan on syöttänyt kolmessa viimeisimmässä Veikkausliiga-ottelussa yhteensä viisi maalia.

– lhan ok peli itseltä, mutta parannettavaakin jäi. Maalit tuntuvat tietysti hyvältä ja maistuvat aina, sanoi Ollila.

Kotijoukkue kavensi pelin lähes välittömästi, kun Jere Kallinen katkoi Klubin syötön keskialueella. Kallinen malttoi kuljettaa syvälle HJK:n kenttäpuoliskolle ennen syöttöään, ja pallon saanut Coffey laukoi pelivälineen Kristopher Da Gracan jalan kautta maaliin.

Oulu haki lisämaaleja suurella riskillä, mikä avasi Klubin hyökkääjille valtavasti tilaa. Hetemaj, Hostikka ja Keskinen pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta lisämaaleja ei nähty. Kotijoukkueen viimeisestä paikasta vastasi puolestaan Coffey, jonka matalan kaukolaukauksen Mäenpää liimasi.

HJK:n kokoonpano: Niki Mäenpää – Kristopher Da Graca, Miro Tenho, Niko Hämäläinen – Kevin Kouassivi-Benissan, Matti Peltola (64’ Santeri Hostikka), Atom, Tuomas Ollila – Anthony Olusanya (64’ Topi Keskinen), Roope Riski (64’ Bojan Radulovic), Perparim Hetemaj