Selvällä vierasvoitolla tukeva ote kärkipaikasta

Erfan Zeneli, Sakari Mattila ja Rasmus Schüller nakuttivat maalin mieheen, kun HJK jatkoi vakuuttavia otteitaan 3-0 -vierasvoitolla TPS:stä. Voitto oli Veikkausliigaa johtavalle Klubille jo seitsemäs peräkkäinen, ja kasvatti eron toisena tulevaan FC Honkaan jo kahdeksaan pisteeseen. Ensitahdit vakuuttavaan esitykseen antoi Zeneli, joka viimeisteli ensimmäisen osuman puolen tunnin pelin jälkeen. Heti toisen puoliajan alussa Mattila tuplasi johdon rangaistuspotkusta, ja Rasmus Schüller kaunisteli tunnin kohdalla 3-0 -loppulukemat taululle komean syöttökuvion päätteeksi. Päävalmentaja Sixten Boström oli mielissään joukkueensa esityksestä.

– Oli tietenkin vähän erikoinen tilanne, kun nyt kohdattiin sama joukkue kaksi kertaa muutaman päivän sisään. Molemmat oli varmasti nyt analysoineet sen ensimmäisen pelin, ja me analysoitiin se niin, että puolustuspelissä meidän pitää saada parempi prässi pallolle ja yrittää eliminoida TPS:n nopeat vastahyökkäykset. Mielestäni onnistuimme siinä tänään oikein hyvin. Meillä oli läpi ottelun peli aika hyvin kontrollissa.

HJK aloitti ensimmäisen puoliajan vahvasti. Hyökkäyksiä vyörytettiin kohti TPS:n maalia, ja myös puolustuspeli pysyi sunnuntain kotiottelua paremmin kasassa. TPS pääsi hetkittäin paremmin peliin mukaan, mutta ei oikeastaan missään vaiheessa päässyt kokeilemaan Ville Wallénin kestävyyttä HJK:n maalilla. 32. minuutin pelin jälkeen HJK pääsi kääntämään pelin keskialueella nopeasti, ja Nikolai Alhon fantastinen pystysyöttö vapautti Zenelin läpiajoon. Varma viimeistely etukulmaan ja HJK oli 1-0 -johdossa. Maalin jälkeen peli rauhoittui entisestään ja HJK piti kotijoukkueen kaukana Wallénin vartioimasta maalista.

– Ensimmäisellä puoliajalla ehkä vähän liian hanakasti yritettiin lyödä palloa puolustuksen selustaan. Sillä tavalla saatiin kuitenkin se 1-0 -maali, TPS:n puolustuslinja ei ollut vielä ehtinyt ryhmittyä alas ja takaa löytyi tilaa. Toisella puoliajalla pystyttiin sekä lyömään palloja selustaan että linjan etupuolelle, josta päästiin syöttökombinaatioilla sitten paikoille. Sellaisista taisivat sitten tulla kaksi jälkimmäistä maalia, pohdiskeli Boström.

Toinen puoliaika alkoi räväkästi. Schüller vapautti laidalta karkuun kirmanneen Mikko Sumusalon, joka jouduttiin kaatamaan rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Mattila ei jättänyt maalivahti Jukka Lehtovaaralle mahdollisuuksia, vaan sijoitti pallon oikeaan alanurkkaan. Hetkeä myöhemmin lyötiin vielä viimeinen naula turkulaisten arkkuun. Zeneli ja Sumusalo pelasivat hienosti yhteen laidalla, ja Sumusalo pelasi pallon takaviistoon rangaistusalueen rajalle. Peliväline tuli taakse jättäytyneen Schüllerin kohdalle, ja tämä jatkoi sen maalin alanurkkaan. HJK rakensi vielä muutaman kohtuullisen paikan, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Pisteet matkasivat Klubin mukana takaisin Helsinkiin.

– Olen tosi tyytyväinen. Kaksi kertaa ollaan aiemmin tänä vuonna Turussa käyty ja meille on tarjottu voittoa molemmilla kerroilla. Päätettiin pelaajien kanssa, että kolmatta kertaa ei menetetä johtoa täällä. Oikein hyvin pelaajat sen tänään hoitivat. Tästä on hyvä jatkaa, kodin kautta maanantaiksi Vaasaan. Jokaiseen peliin täytyy asennoitua kuin se olisi kauden tärkein. Tällä hetkellä meidän maanantain peli Vaasassa on kauden tärkein, ilmoitti Boström.

HJK:n seuraava ottelu siis maanantaina vieraissa VPS:ää vastaan. Mikäli FC Honka ei voita sunnuntain otteluaan IFK Mariehamnin vieraana, on Klubilla mahdollisuus varmistaa jo maanantain ottelussa viides peräkkäinen Suomen mestaruus.

Katso myös videokooste ottelusta: HJK TV