SJK kaatui – Klubi sarjakärkeen!

Roope Riskin ja David Brownen maalit ratkaisivat kotivoiton.

Katso kooste ottelusta!

HJK vs SJK 2-0

HJK lähti tavoittelemaan kolmatta perättäistä voittoaan, kun Bolt Arenalla vieraaksi saapui vasta yhden täyden pistepotin tällä kaudella saavuttanut SJK Seinäjoelta.

Edellisessä pelissä RoPSia vastaan vieraissa HJK joutui huhkimaan täyden iltapuhteen voiton eteen ja jälleen kerran oli kokoonpanossa runsaasti rotaatiota. Avauksessa oli viisi eri pelaajaa kuin Rovaniemellä, joista mielenkiintoisin varmasti tolppien välissä, kun Hugo Keto oli toista kertaa tällä kaudella torjuntavastuussa.

Keto joutuikin venymään parhaimpaansa heti ottelun ensimmäisen kympin aikana. Ensiksi Keto torjui vahvasti aloittaneen SJK:n Emmanuel Ledesman laukauksen boksin ulkopuolelta. Muutama minuutti myöhemmin Klubi-vahti nollasi erinomaisella lähitorjunnalla SJK-hyökkääjä Tucon puskun.

SJK:n hyvästä alusta huolimatta Klubi siirtyi ensimmäisestä kunnon tilanteestaan johtoon. 13. minuutilla Klubi tuli oikeaa laitaa pitkin ja Nikolai Alho pelasi eteenpäin Riku Riskille. Tämä lähetti matalan keskityksen maalinedustalle, jossa vartijansa taakseen jättänyt Roope Riski ohjasi taidokkaasti pallon maaliin ohi SJK-vahti Walter Viitalan. Maali oli Roope Riskille jo kauden seitsemäs.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

Avausmaalin myötä HJK sai hurmosta päälle ja ottelun hienoisesti haltuunsa. Myös SJK:lla oli hetkensä hyökkäyspäässä, mutta vieraiden yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen HJK:n puolustukseen.

HJK käytti runsaasti oikeaa laitaa hyväkseen, jossa SJK-puolustus oli jatkuvasti pinteessä Riku Riskin kanssa. Puolen tunnin kohdalla Viitala puolestaan joutui näyttämään parastaan estääkseen Roope Riskin ottelun toisen osuman.

Hugo Keto - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Hugo Keto

Vielä lisäajalla Lucas Lingman pääsi oivaan vetopaikkaan, mutta keskikentän taiturin ratkaisu viuhui ohi maalin. Lopulta vauhdikas avausjakso ei tuottanut enempää maaleja ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa. Ottelun ensimmäistä kymppiä lukuunottamatta peli oli hyvin isäntien hallussa, eikä SJK saanut juuri pallonhallintaa itselleen, vaan vieraat turvautuivat lähinnä nopeisiin vastahyökkäyksiin. HJK hyökkäsi reilusti laitoja pitkin, mutta aivan paraatipaikoille keskustassa ei Klubillakaan ollut asiaa.

– Vähän hitaan alun jälkeen pelattiin kompakti eka jakso. Voitettiin palloa ylhäällä ja oltiin suht vaarallisia. SJK jätti käytännössä 2–3 pelaajaa usein ylös meidän hyökätessä. Niissä hetkissä oltaisiin voitu malttaa hieman enemmän ja pelata itsemme vielä laadukkaammille paikoille antamaan ratkaisusyöttöjä, niin oltaisiin luotu vielä useampia paikkoja ja toisaalta vältytty myös vastahyökkäyksillä, kommentoi päävalmentaja Toni Koskela ensimmäistä puoliaikaa.

Toni Koskela, Nikolai Alho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Toni Koskela ja Nikolai Alho

Toinen nelivitonen lähti niin ikään SJK:n hallinnassa käyntiin ja ensimmäiset minuutit pelin painopiste pysyi HJK:n päädyssä. Vieraiden rynnistys ei kuitenkaan tuottanut minkäänlaista tulosta, eikä Keto joutunut puuttumaan peliin kuin yhdessä keskityksessä.

HJK sen sijaan loi jälleen vaarallisen paikan hyökkäykseen päästyään. Kulmapotku pelattiin lyhyenä ja pallo jatkettiin Alholle boksin reunalle. HJK-kapteeni laukoi painavasti, mutta veto painui hieman maalin ohi. Seuraava tekopaikka aukesi David Brownelle, jonka pienestä kulmasta lähtenyt veto ohjautui kuitenkin leveäksi takatolpasta.

Vajaan 70. minuutin kohdalla nähtiin HJK:n ensimmäinen vaihto, kun Pyry Hannola korvasi Atomin kentällä.

Pyry Hannola - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Pyry Hannola

Vartti ennen täyttä aikaa Klubi loi jälleen oikealta laidalta erinomaisen hyökkäyksen. Riku Riski, Alho ja Hannola puhkoivat syöttökombinaatioilla SJK:n puolustuksen ja lopulta Hannolalle avautui vetopaikka. Viitala torjui vielä ensimmäisen vedon, mutta paikalla terävimpänä ollut Browne iski paluupallon vastustamattomasti verkon perukoille tuplaten helsinkiläisten johdon.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne ja 2-0 Klubille!

Muutama minuutti myöhemmin Browne teki kentällä tilaa Veikkausliigassa debytoineelle 17 vuotiaalle Casper Terholle.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

Loppua kohden SJK pyrki hakemaan kavennusta vimmatusti, mutta HJK ei ollut horjutettavissa. Vaikka vieraat painoivatkin pelin Klubin alueelle, ei tiiviisti puolustaneiden isäntien boksissa ollut yhtään tilaa.

Juuri ennen ottelun täyttä aikaa Riskin veljekset otettiin vaihtoon ja tilalle kirmasivat Tim Väyrynen, sekä Henri Toivomäki.

SJK:n kiri jäi piippuun ja lopputulos kirjattiin 2-0 HJK:n hyväksi. Voiton myötä Klubi nousi sarjan piikkipaikalle kahden pisteen erolla Interiin.

Bubacar Djaló - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Bubacar Djaló

Toinen nelivitonen oli huomattavasti ensimmäistä sekavampi. Kumpikaan ei hallinnut pitkiä jaksoja, vaan peli aaltoili päästä toiseen ja ajoittain otteet äityivät rikkonaisiksi.

– Tokalla jaksolla SJK muutti hieman omaa pelinavaamistaan ja meillä meni liian kauan saada se kontrolliin. Sen ja meidän huolimattoman pallollisen pelaamisen takia peli aaltoili vähän liikaa. Toisaalta meillä oli saumat ratkaista peli jo aiemmin. Tokalla jaksolla myös näkyi, että tämä oli meille 7 peli elokuun aikana, kommentoi Koskela toista puoliaikaa.

– Lämmittää mieltä myös se, että pelin loppuessa meillä on kentällä nuori veskari sekä 01 ja 03 syntyneet pelaajat.

– Kaiken kaikkiaan tärkeät ja ansaitut kolme pinnaa sekä toinen nollapeli putkeen, jolla noustiin sarjakärkeen. Silti koko joukkue on varmasti samaa mieltä, että meillä on potentiaalia pelillisesti vielä parantaa ja olla etenkin tasaisempia 90 minuuttisen sisällä. Nyt levätään ja aletaan valmistautua kohti sunnuntaita ja kuukauden vikaa puristusta, tiivistää Koskela lopuksi.

Katso Roope Riskin haastattelu:

Katso Roope Riskin haastattelu matsin jälkeen.

HJK vs SJK 2-0 (1-0)

13′ Roope Riski 1-0
75′ David Browne 2-0

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo, O’Shaughnessy, Moren, Alho – Atom (69. Hannola), Bubacar, Lingman – Browne (80. Terho), Ro Riski (89. Väyrynen), Ri Riski (89. Toivomäki)

HJK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 30.8., kun vieraaksi Bolt Arenalle saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18:30.

Osta liput matsiin: HJK.fi/liput »