Sloveniasta Ouluun – sunnuntaina luvassa Veikkausliigaa

HJK kohtaa liigaottelussa AC Oulun, joka pilasi aiemmin Klubin 115-vuotisjuhlaottelun ryöstöretkellään.

#77 Malik

AC Oulu vs HJK
Su 7.8.2022 klo 19:00
Veikkausliiga – Raatin Stadion

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan, ja HJK:n tie vie seuraavaksi AC Oulun vieraaksi Pohjois-Pohjanmaalle. Viime kaudella niukasti putoamisen välttänyt AC Oulu vahvisti rivejään talvikaudella merkittävästi ja kamppailee nyt tiukasti europelipaikoista. Oululaiset ovat viidentenä, kun kauden 16 ottelua ovat kerryttäneet 24 pistettä. HJK on 36 pisteellään sarjan jaetulla kärkisijalla ottelun vähemmän pelanneen Kuopion Palloseuran kanssa.

Ikimuistoisen 2–0-vierasvoiton Sloveniasta tuliaisiksi tuonut HJK on pelannut kotimaassa vakuuttavasti europelien välissä: kolme ottelua, kolme voittoa.

– Peli tulee nopeasti vastaan, ja kolme pinnaa on taas jaossa. Meidän on nollattava ajatuksemme ja keskityttävä sunnuntain kamppailuun. Olemme esiintyneet oikeanlaisella mentaliteetilla europelien välisissä liigapeleissä, ja samaa fokusta vaaditaan nytkin, jotta saamme kolme pistettä, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

AC Oulu onnistui yllättämään HJK:n Töölössä kesäkuussa pelatussa 115-vuotisjuhlaottelussa, joten nyt on kasvojen pesun paikka.

– Hävisimme Oululle viimeksi kotona tuhlaamalla omat paikkamme. Yleisellä tasolla kliinisyys on ollut koko kauden osalta yksi tärkeimpiä kehityskohtiamme.

Klubin ottelutahti jatkuu tiiviinä: Oulu-ottelu on kahdeksas alle neljään viikkoon, ja torstaina pelataan jälleen europelejä. HJK:n laaja rinki on osoittanut vahvuutensa viime aikoina, kun valmennus on pystynyt tuomaan jatkuvasti uutta virtaa avauskokoonpanoon ja vaihdoilla pelin aikana.

– Saamme kuumeesta toipuneita takaisin riveihin. Torstailta on joitain pieniä kolhuja, joita vielä arvioidaan. Muutoksia kokoonpanoon tulee joka tapauksessa, ja pyrimme taas valitsemaan juuri tähän peliin sopivimman kokoonpanon.

Fantastisen avausmaalin Sloveniassa viimeistelleen David Brownen peli päättyi rumaan taklaukseen pian maalin jälkeen. Browne sai taklauksen seurauksena aivotärähdyksen heinäkuun alussa KuPS-tasapelissä, mutta tällä kertaa papuauusiguinealainen selvisi säikähdyksellä ja on sunnuntaina aamupäivällä Ouluun lentävässä joukkueessa mukana.