Sorsa: ”Alkukankeudesta huolimatta hyvä voitto”

– Erityisesti ensimmäisen jakson loppu ja toisen jakson alku olivat meiltä erittäin positiivista peliä, mutta pientä kankeutta oli läpi ottelun.
HJK:n maalit syntyivät juuri Sorsan mainitseminen vahvojen vaiheiden aikana. HJK:n avausmaali syntyi kulmasta pelin 43. minuutilla. Mikko Sumusalo tarjoili tarkasti maaliedustalle ja Pyry Kärkkäinen puski pallon vastustamattomasti FC Mikan maaliin.
– FC Mika oli omiin silmiini perustekninen ja erittäin liikkuva vastustaja. Erikoistilanteissa he kuitenkin puolustivat aika heikosti, ja niissä meille aukeni saumat maaleihin.
Tauon jälkeen HJK:n vahva ote jatkui ja 57. minuutilla syntyi 2-0 -osuma. FC Mikan puolustus sekoili: puolustaja syötti pallon maalivahdille, joka nappasi pallon käsiinsä, seurauksena HJK:n epäsuora vapaapotku rangaistusalueen viiden metrin rajalta. Erfan Zeneli siirsi ja Medo pamautti pallon tarkasti verkkoon.
Sorsa jakeli kehuja erityisesti joukkueensa erikoistilannepelaamisesta. Osansa kehuista sai myös HJK:n maalivahti Ville Wallén, joka joutui muutamaan otteeseen venymään parhaimpaansa.
– Hän oli tänään mies paikallaan, Sorsa toteaa.
Armenian FC Mika oli tiistain ottelussa selkeä vastaantulija hallitsevan Suomen mestarin käsittelyssä. HJK selvisi alkukaunkeudesta ja teki omien vahvojen painostuskausiensa aikana erikoistilanteista ratkaisevat kaksi maalia.
– Voitto piristi koko joukkuetta tahmean alun jälkeen.
Sebastian Sorsa palasi parin huilatun ottelun jälkeen tositoimiin HJK:n laidalla. Sorsa pelasi ottelusta puolikkaan yhdessä kaksi ja puoli kuukautta sairastuvalla olleen Aki Riihilahden kanssa. Molempien paikat kestivät paluun hyvin.
– Vähän on vielä kireyttä takareisissä, mutta oli mahtavaa päästä taas pelaamaan. Fiilis joukkueessa on kaikin puolin positiivinen, sillä voitto antaa aina virtaa jatkaa.

HJK:n leiri jatkuu heti keskiviikkoaamuna harjoitusten merkeissä. Sääkin on sateiden jäljiltä selkeytymässä, joten harjoittelemaan joukkue pääsee nurmelle.