Sorsa: ”Ei mitään hävettävää”

Kotijoukkue aloitti ennakkoluulottomasti ja sai palkintonsa jo 14. minuutilla.
– En uskonut, että Alex saa niin vaikeasta asennosta nostettua pallon maaliin. Se oli hieno, maailmanluokan suoritus, Sebastian Sorsa sanoo.
Ring pyrähti läpi Dawda Bah’n syötöstä, ohitti Dinamo-maalivahti Ivan Kelavan ja nosti pallon maalin takanurkkaan.
Muutama minuutti johtomaalista ja HJK sai puolestaan maistaa valitettavaa epäonnea. Kun peliä oli takana 19 minuuttia, Dinamon laitalinkki Fatos Beciraj keskitti oikealta maalin edustalle vaikean pallon, joka kimposi omasta pelaajasta omaan maaliin. Peliä oli takana tuolloin 19. minuuttia.
– Se menee hemmetin huonon tuurin piikkiin. Tilanteessa oli takana hyökkääjä, joten pallon ei missään tapauksessa olisi voinut antaa mennä. Ne tilanteet ovat puolustajille todella vaikeita, Seba sanoo.
Ensimmäinen jakso edettiin loppuun tasaisissa merkeissä. HJK loi hyviä paikkoja, piti palloa ja yritti rohkeasti haastaa kroaattijättiläisen. Dinamo pysyi ottelussa mukana, eikä herpaantumiseen ollut varaa myöskään kotijoukkueen puolustuksessa.
– Ensimmäinen jakso oli meiltä selvästi parempi kuin toinen jakso. Maalipaikat jakautuivat kuitenkin lähes tasan ja meillä oli jopa enemmän paikkoja iskeä.
Toisella jaksolla Dinamo rupesi saamaan pidempiä syöttöralleja, HJK:lle taas tuli liikaa helppoja syöttövirheitä. Kansainvälinen tempotaso alkoi tuntua jaloissa.
Väsähdys kostautui 77. minuutilla. Brassikärki Sammir pelasi komealla kuviolla itsensä läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti HJK:n maaliin.
– Vaikea tietysti sanoa miksi, mutta tuntui siltä että meillä alkoi hieman painaa jaloissa. Emme saaneet aikaiseksi sellaista loppukiriä, jota olisimme toivoneet. Kokonaisuutena olen silti ehdottomasti sitä mieltä, ettei meillä ole mitään hävettävää. Dinamon tason tiesivät kaikki, eivätkä he olleet millään tavalla ylivoimaisia.
– Se, mikä on pakko nostaa esiin koko joukkueen puolesta on Soneralla nähty yleisö. En muista kertaakaan urallani, että joukkue olisi saanut näin paljon voimaa yleisöltä. Tulos tietysti harmittaa vietävän paljon, niin meitä kuin kannattajiammekin.