Sorsa: ”Joukkue odottaa innolla tammikuun alkua”

HJK:n varsinainen vuosiloma kesti koko marraskuun ajan, ja joukkue on jo ehtinyt hakea tuntumaa treeneissä joulukuun verran. Pelkkää lönköttelyä ei treeneissä ole menty.
– Kyllä joulukuun treenit ovat olleet ihan reippaita vauhdiltaan. Suunnilleen puolet treeneistä on pitänyt sisällään fysiikkaa ja puolet pallollista, muun muassa pelailua. Mielestäni on ollut hyvä hakea pohjaa tulevalle keväälle jo nyt joulukuussa. Varsinkin kun tammikuun puolivälin Pietari-turnaus koittaa aika nopeasti.
Sorsan mukaan kuluneiden kahden kauden saldo, kaksi Suomen mestaruutta, on jo saatu unohdettua mielistä. Nykyjoukkueen menestys on kuitenkin jättänyt merkkinsä treeneihin.
– Sen kyllä jätkistä huomaa, että koko ajan kaikki pelaajat menevät tosissaan. Tempo on sellainen kuin mestarijoukkueelta on syytäkin odottaa. Vaatimustaso on korkealla, paitsi itseään myös muita kohtaan.
Joulun parin viikon loma sujuu pelaajilta rauhallisissa merkeissä, sillä paluu kovaan arkeen tulee nopeasti uudenvuoden jälkeen. Treeneihin HJK palaa 3. päivä tammikuuta, ja ensimmäiset pelit ovat luvassa jo parin viikon päästä, kun joukkue matkaa Pietariin osallistumaan kansainväliseen CIS-turnaukseen.
– On siis hyvä maistaa hieman joulurauhaa, sillä tammikuusta eteenpäin ei paljoakaan hidastella. CIS-turnaus tulee kyllä aika nopeasti, mutta toisaalta taas kansainvälisiä otteluita ei tule kauden aikana kovinkaan monta: niistä on otettava kaikki mahdollinen irti.
– Itse vietän joulun perheen parissa, mutta välipäivinä olimme pelaajien kanssa jo alustavasti suunnitelleet parit treenailut.