Sorsa: Vapautuneesti, mutta tosissaan

Vajaa kaksi viikkoa sitten tuplan ja peräti kolmannen perättäisen mestaruutensa varmistanut HJK on ollut voittamaton kotonaan, ja aikoo laitalinkki Sebastian Sorsan mukaan myös pysyä voittamattomana kauden loppuun saakka.
– Meillä on monta syytä vetää kausi täysillä loppuun. Uskon, että jokainen jätkä haluaa pelata sellaiset viimeiset pelit, että kauden voi lopettaa kunnialla. Toisaalta taas, monella pelaajalla on paljon panosta henkilökohtaisella tasolla, Sorsa sanoo.
– Tuplan varmistuminen ei ainakaan ole hidastanut vauhtia treeneissä oikeastaan ollenkaan.
Viimeisen reilun viikon verran useampikin klubilainen on ollut edustamassa Suomea eri maajoukkueiden tapahtumissa. He palasivat seurajoukkueisiinsa keskiviikkona ja ovat periaatteessa käytettävissä torstain ottelussa.
– Ymmärtääkseni muutamilla pelaajilla on ollut pientä flunssaa, mutta loukkaantumisia ei onneksi ole tullut. Saamme varmasti lähes parhaimman miehistön torstaina mukaan.
Seba luottaa siihen, että HJK:n pistestressittömyys kääntyy positiiviseksi vapautuneisuudeksi loppukauden viidessä viimeisessä pelissä. Nykyinen HJK on niin taitava, että paineettomana se on tällä kaudella esittänyt ajoittain ehkä koko seuran lähihistorian komeinta jalkapalloa. Mikään ei estä taitojalkapalloilua myös viimeisissä peleissä.
– Mutta on sekin muistettava, ettei voittamiseen varmastikaan riitä pelkkä pikkunätti syöttöpelaaminen, vaan kyllä jokaisen pitää laittaa itsensä likoon kaksinkamppailuissa ja puolustettava hyvällä asenteella. Varsinkin JJK:ta vastaan, jonka hyökkäyskalusto on mielestäni yksi liigan parhaimpia.
Eroa kolmantena olevan JJK:n ja toisena olevan Interin välillä on vain viisi pistettä. Kaikki on vielä mitalikamppailussa mahdollista. TPS:kin tulee vain kahden pisteen päässä JJK:sta. Sarjasijoituksen valossa torstain ottelussa ehdottomasti suurin panos on JJK:lla.
– Heille tilanne on tiukka. Mitali olisi JJK:lle todellinen unelmasaavutus. He ovat tehneet todella kovaa työtä menestyksen eteen ja tulleet oikeastaan aika puskista liigan kärkijoukkueiden ryhmään. Heillä on todennäköisesti kova halu onnistua tällä kaudella. Asetelmat ovat monellakin tapaa edelleen todella mielenkiintoiset torstain ottelua ajatellen, Sorsa sanoo.
HJK-JJK
To 13.10. klo 18.30
Sonera Stadium

Muista! Liput kaikkiin Soneran katomoihin vain 2 euroa. Tsekkaa: https://www.hjk.fi/joukkueet/miehet/uutiset/1-742