Sorsa: Yksi kauden tärkeimmistä peleistä

HJK:lla on mahdollisuus viikonlopun kierroksella venyttää ero seuraavina tuleviin Interiin ja JJK:hon jopa 18 pisteen suuruiseksi. Tällä hetkellä ero on 16 pistettä Interiin ja 18 pistettä JJK:hon, joka kohtaa vieraissa RoPS:n.
Kotijoukkue Interin trendi on ollut laskeva viimeisimmillä kierroksilla. Edellistä täyttä pistepottia saa hakea elokuun puolivälistä, jolloin IFK Mariehamn kaatui Turussa 2-0. Sen jälkeen sarjakakkonen on heikentänyt asemiaan kärkikamppailussa häviämällä kahdesti ja pelaamalla kahdesti tasan. Viime kierroksella Honka tuli takaa tasoihin ottelun loppuhetkillä.
HJK-laitalinkki Sebastian Sorsa haluaa joukkueensa onnistuvan kerrankin Turussa tällä kaudella. Kupittaalta ei tällä kaudella ole juurikaan onnistumisia tullut.
– Interin kohtaaminen on meille äärimmäisen tärkeä ja iso peli. Nyt jos koskaan haluamme onnistua Turussa ja kasvattaa sarjajohtoamme, Sorsa sanoo.
Helsingissä HJK on ollut Interiä vastaan voittamaton tällä kaudella. Toukokuussa HJK oli parempi 1-0 ja heinäkuussa reilumpien maalijuhlien jälkeen 4-2. Moni asia on toki muuttunut näiden otteluiden jälkeen.
HJK:n joukkue koki monia muutoksia kesän siirtoikkunan aikana. Uusiutuneella joukkueellakin HJK selvitti viime kierroksella KuPS:n kohtalaisen rutiininomaisella suorituksella numeroin 1-0. Inter puolestaan selvisi kesän yli hieman vähemmällä. Pohdintaa on kuitenkin aiheuttanut turkulaisten tärkeimmän tehokaksikon, Timo Furuholmin ja Mika Ojalan alkukautta kuivempi vaihe.
– Mutta heidän tehomääränsä kertoo kyllä kaiken olennaisen. He ovat kantaneet vastuun Interin maalinteosta todella tehokkaasti koko kauden ajan, joten se on luonnollisesti osa-alue, joka meidän pitää ottaa vastustajan osalta huomioon.
Sorsa uskoo, että sunnuntaina tärkeimmät pelin osa-alueet tulevat olemaan maalipaikkojen käyttämisessä sekä kaksinkamppailujen voittamisessa.
– En usko, että maalipaikkoa tulee kovinkaan paljoa, joten ne pitäisi käyttää tappavan tehokkaasti.
– Mutta kuten olemme koko kauden aikana vakaasti pyrkineet, haluamme ajatella vain oman pelimme kulkua ja miten pystymme pitämään oman tasomme koko 90 minuutin ajan. Panoksia ei ainakaan puutu. Inter-peli voi hyvin olla yksi tämän kauden kulminaatiopisteistä.

Inter-HJK
Su 18.9. klo 18.30
Kupittaa, Turku