Sumusalo: ”IFK-peliin hyvän treeniviikon jälkeen”

HJK on päässyt pitkästä aikaa vetämään täyden treeniviikon. Se on myös näkynyt, sillä palautteluun tai sen erityisempään valmistautumiseen ei ole treenipäiviä tarvinnut käyttää.
– On ollut piristävää päästä vetämään koko viikko samalla aikataululla ja samassa paikassa. Se antaa omanlaisensa puitteet nostaa harjoittelutehoa. Ja tietenkin, peli viikon päätteeksi maistuu aina hyvältä, HJK:n Mikko Sumusalo kertoo.
Helsinkiläisjoukkue on käynyt kuluneella viikolla paljon piensyöttöpeliä läpi. Keskittyminen on ollut avainasemassa viikon harjoittelussa.
Sumusalo on ollut omaan parin kolmen viikon menoonsa tyytyväinen. Komia-turnauksen aikoihin pieni kolhu hidasti menoa, mutta muuten jalka on noussut helposti ja työnteon fiilis on ollut hyvä.
– Perusarkeahan tämä toistaiseksi on, eikä siinä mitään pahaa. Sarjakautta kohti painetaan.
Liigacupissa HJK on jo varmistanut jatkopaikkansa, sen sijaan lohkon ykkös- ja kakkossijoista käydään vielä tiukkaa vääntöä HJK:n ja Hongan välillä. Ykköspaikalle yltävä saa jatkopeleihin kotiedun.
– Jatkopaikan varmistuminen ei tule hidastamaan pelitempoa lainkaan. Ilman muuta lähdemme hakemaan lohkovoittoa ja sitä kautta kotietua jatkopeleihin. Reissaaminen on kuitenkin aina reissaamista. Kaiken lisäksi, kevään tähän vaiheeseen ei todellakaan kuulu löysääminen, Mikko sanoo.
– Olemme jo nyt päässeet pelaamaan kolme peliä neljästä Talissa, mikä on ollut mielestäni loistava juttu. Tuttu paikka ja tuttu kannustus.
HJK on kasannut neljästä Liigacupin ottelustaan kymmenen pistettä, IFK puolestaan kolme. Lisäksi vierasjoukkue IFK ei ole onnistunut iskemään maalia neljään otteluun.
– Todella hankala sanoa IFK:sta mitään. Heillä on paljon uusia pelaajia, jotka varmasti saavat peliaikaa, mutta sen tarkemmin en osaa sanoa.
HJK-IFK
Liigacup 25.2. klo 15.00 Talin jalkapallohalli