Sumusalo: ”Takaa-ajoasemassa on hyviäkin puolia”

Serbijoukkueesta jäi viikko sitten selvä kuva. Kotikentällään FK Partizan oli odotetun vahva.

– Kyseessä on taitava, ketterä ja kovalla tempolla pelaava joukkue, Mikko Sumusalo sanoo.
– Heidän pelistään paistoi suoraviivaisuus. Sen näki, että maalia kohden heillä on kova hinku. Erityisesti keskikentällä portugalilaispelaaja Moreira oli heidän pelinsä sielu ja moottori. Hän sai pienen tällin viime ottelussa, joten saa nähdä onko hän täydessä kunnossa.
Selkeitä avaimia voittoon ei ole. Kuitenkin ainakin yksi asia tulee Sumusalon mielestä varmasti osoittautumaan tärkeäksi keskiviikkona.
– Virheitä ei saa tulla, koska Partizan on joukkue, joka rokottaa niistä heti. Asia pätee myös toisin päin: uskon, että meille avautuu maalipaikkoja heidän virheistään. Pitää siis toivoa paljon virheitä heidän toppareiltaan.
Maaleja onkin synnyttävä. HJK joutuu lähtemään takaa-ajoasemasta. Serbijoukkue nimittäin voitti ensimmäisen osaottelun 3-0.
– Takaa-ajoasemasta on toisaalta ihan hyvä lähteä pelaamaan. Toki puolustuspelaamisen on onnistuttava täysin, mutta tärkeimpänä tavoitteena on kuitenkin hakea ahnaasti maalia. Se näkyy varmuudella taktiikassakin.
– Se on ainakin joukkueessa selvää, että voitontahto on suurempi kuin kertaakaan aikaisemmin tällä kaudella. Belgradin ottelusta jäi todella paljon hampaankoloon, Sumusalo sanoo.
Mestareiden liigan 3. kierroksen 2. osaottelu
HJK-FK Partizan ke 4.8. klo 19.00 (Portit aukeavat jo 17.30)