Sunnuntain Jalkapallopäivä: HJK vastaan KTP

Ottelu on samalla Klubin viimeinen ennen parin viikon mittaista maajoukkuetaukoa.

Matti Peltola laukoi liigauransa avausmaalin KTP:n verkkoon toukokuussa.

HJK vs FC KTP
Su 11.6.2023 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

Sunnuntaina vietetään historian ensimmäistä Jalkapallopäivää, jota juhlistetaan täydellä Veikkausliiga-kierroksella. HJK:n liigakauden 13. kamppailu tuo vieraaksi Bolt Arenalle FC KTP:n, joka onnistui lähes päivälleen kuukausi sitten (9.5.) vesittämään Klubin vierasvoiton lisäajan tasoitusmaalillaan. Huomenna on revanssin paikka.

– Kotka on kerännyt ihan hyvin pisteitä, ja heillä on selkeät vahvuudet: riittävän juoksuvoimainen sekä fyysinen joukkue. Lisäksi he ovat ehkä muutaman edellisen kierroksen aikana suoraviivaistaneet peliään, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Sunnuntain ottelukierros on samalla viimeinen ennen maajoukkuetaukoa. Veikkausliiga palaa parin viikon mittaiselta tauolta juhannuksen jälkeen, 27. kesäkuuta.

Sarjataulukko ei näytä Klubin kannalta täysin toivotulta, kun joukkue on tällä hetkellä kolmantena. Erot kärkikolmikossa ovat tosin minimaaliset: KuPS, SJK ja HJK ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. SJK voi kasvattaa marginaalia voittamalla rästiottelunsa, ja lisäksi mustana hevosena voidaan pitää hyvävireistä FC Interiä, joka voi niin ikään rästipelinsä voittamalla nousta mukaan kärkikahinoihin.

Viime kaudella HJK saalisti ensimmäisistä 13 ottelusta 26 pistettä, ja nyt pinnoja on kasassa 12 ottelun jälkeen 23. Voittamalla huomenna KTP:n HJK olisi siis samassa tahdissa kuin vuosi sitten.

KTP on pelannut – ainakin sarjanousijaksi – hyvän alkukauden: Jussi Leppälahden valmentaman joukkueen löytää sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. KTP ei välttämättä ole paperilla kaikista nimekkäin ryhmä, mutta joukkueessa on useita laadukkaita ulkomaalaispelureita, kuten hyökkäyspään Mika sekä Willis Furtado, jotka iskivät maalin mieheen viimeksi Klubia vastaan.

HJK ei ole hävinnyt liigassa KTP-tasapelin jälkeen kertaakaan, mutta tasapelejä on kertynyt viidessä matsissa kolme. Keskiviikkona sinivalkoiset väänsivät itsensä väkisin irti tasapelien kahleista, kun FC Lahti kaatui vieraskentällä maalein 2–1. Voitto ei ollut kaikista kaunein, mutta pisteet olivat määräänsä tärkeämmät.

KTP on puolestaan pelannut viimeisen kuukauden aikana vaihtelevasti: viiden liigaottelun saldo on kaksi voittoa, kaksi tappiota sekä tasapeli. Lisäksi joukkue on raivannut tiensä Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon, kun MyPa kaatui lukemin 14–0, ja Gnistan taipui rangaistuspotkukilpailussa.

Klubin ja KTP:n edellinen kohtaaminen oli maalirikas. HJK laukoi pallon kolmesti kotkalaisten maaliin jo ensimmäisen reilun parinkymmenen minuutin aikana – Maksim Stjopinin sekä Matti Peltolan maalit hyväksyttiin, mutta Kai Meriluodon osuma hylättiin paitsiona. KTP nousi tasoihin toisella puoliajalla, mutta Liam Möllerin loppuhetkien maali vaikutti siivittävän Klubin vierasvoittoon. Toisin kuitenkin kävi, kun Furtado tasoitti lisäajan toisella minuutilla.

Sunnuntain ottelusta ovat varmuudella sivussa Oliver Pettersson, Valtteri Moren sekä Atom, jonka poissaolon pituus mitataan ennemmin päivissä kuin viikoissa. Kysymysmerkki on Roope Riski, joka sai tällin keskiviikon Lahti-kamppailussa. Sen sijaan Jukka Raitala on jälleen terveiden kirjoissa ja valmennuksen käytettävissä.