Sunnuntain ottelussa kovat panokset

HJK jatkaa viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden metsästystä sunnuntaina Sonera Stadiumilla. Täydellä stadionilla pelattavasta ottelusta ei panoksia puutu, sillä vastaan asettuu tällä hetkellä sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä paikallisvastustaja FC Honka. Tilanne sarjan kärjessä on äärimmäisen tasainen. Honka johtaa sarjaa neljällä pisteellä, mutta on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Klubi. Pitääkseen ohjat omissa käsissään HJK tarvitsee sunnuntain ottelusta pisteitä. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström ei epäröi myöntää edessä olevan tärkeä peli.

– – Ilman muuta on suuri ottelu. Paikalliskamppailu, paljon yleisöä ja jännittävä sarjatilanne. Honka on aina ollut tälle seuralle vaikea vastustaja, ja edelliset kohtaamisemme ovat olleet tiukkoja vääntöjä. He ovat ehkä muuttanut lähestymistapaansa peleihin edellisiä vuosia puolustusvoittoisammaksi ja saaneet sillä hyviä tuloksia. Mielenkiintoinen peli tulossa monin tavoin, pohti Boström.

Joukkueet ovat jo kohdanneet Veikkausliigakaudella kahdesti. Ensimmäisessä kamppailussa HJK vei pidemmän korren Mikael Forssellin ja Rasmus Schüllerin osumilla, toisessa kohtaamisessa Honka piti pisteet Espoossa 1-0 voitolla. Kummankin joukkueen omassa päässä on soinut kauden aika erittäin harvakseltaan, kyseessä ovat sarjan kaksi vähiten maaleja päästänyttä ryhmää. Maaleja on silti lupa odottaa, onhan HJK 40 osumallaan useimmin maalipuiden väliin osunut joukkue. Viime otteluissa maalinteko on kuitenkin ollut tervanjuontia Klubille.

–  Olemme pitäneet palloa, mutta aika tehottomasti. Tavallaan voisi sanoa, että meiltä on unohtunut miksi ylipäänsä hyökkäämme. Olennaista ei ole pallon pitäminen, vaan maalien tekeminen. Fokus täytyy saada siihen, että tekemisemme edistää maalipaikkoihin pääsemistä, ilmoitti Boström.

HJK on viikon aikana saanut huonoja uutisia pelaajarintamalta. Mika Väyrynen on loppukauden ajan poissa miehityksestä ja Joel Pohjanpalon maaottelussa saama vamma vaatii 6-8 viikon levon. Lisäksi Rasmus Schüller joutuu jättämään sunnuntain pelin väliin korttitilin täyttymisen vuoksi. Tiedossa on siis muutoksia viime sunnuntaina Interin kohdanneeseen ryhmään.

Jännitysnäytelmä potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 18.30. Otteluun odotetaan jopa 10 000 katsojaa, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa julkisilla kulkuvälineillä ja varata aikaa turvatarkastukseen.