Sunnuntain pelissä jälleen jaossa tärkeitä pisteitä

Pelit vähenevät ja mestaruustaisto kiihtyy. Sunnuntain ottelussa HJK:n vieraaksi saapuu MYPA, joka on pienen heikon vaiheen jälkeen noussut takaisin mitalitaisteluun. Edellisistä kolmesta pelistään se on ottanut kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Voitot ovat vieläpä tulleet vieraspeleistä, joissa kouvolalaiset eivät ole aiemmin juurikaan päässeet juhlimaan. Kunnossa on myös HJK. Viime viikonlopun Honka-voitto oli Klubin kymmenes peräkkäinen tappioton ottelu, ja neljä tehtyä maalia olivat omiaan avaamaan maalintekoa vaivannutta lukkoa. Voitolla HJK:lla on jälleen mahdollisuus nousta sarjan piikkipaikalle. Päävalmentaja Sixten Boström on nähnyt hyviä merkkejä joukkueen sisällä viime viikkojen aikana ja oli tyytyväinen edellisen ottelun taisteluilmeeseen.

  • On aistinut että joukkueen sisällä on ollut hyvä virinä päällä viimeiset viikot, ja nyt se onnistuttiin näyttämään kentällä. Voitto oli tärkeä, mutta vielä tärkeämpää oli tapa jolla se tuli. Pelasimme hyvän ottelun kokonaisuudessaan, iloitsi Boström.

Sunnuntain ottelu on HJK:n ja MYPA:n kolmas kohtaaminen tämän kauden Veikkausliigassa. Kaksi aiempaa ovat päättyneet Klubin voittoon. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa MYPA kaatui 2-0 Zenelin ja Savagen maaleilla, ja samat herrat osuivat myös värikkäiden vaiheiden jälkeen HJK:n 2-4 voittoon päättyneessä vierasottelussa. Boström muistutti kuitenkin vastustajan vaarallisuudesta.

  • MYPA on aggressiivinen joukkue, joka pyrkii olemaan kentällä aloitteellinen ja aktiivinen. Meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen pitämällä yllä tempoa ja taistelemalla jokaisesta pallosta. Olemme kahdesti siinä onnistuneet heitä vastaan, joten tiedämme kyllä mitä pitää tehdä. Nyt Honka-peli pitää pystyä jättämään taakse ja keskittyminen täytyy saada taas edessä olevaan koitokseen, korosti Boström.

Pitkäaikaispotilaiden lisäksi HJK:n kokoonpanosta puuttuu sunnuntaina Tapio Heikkilä, joka kärsii pelikieltoa korttitilin täyttymisen johdosta. Puolustuslinjaan tulee siis ainakin muutoksia sunnuntain pelistä. Keskikentälle Boström saa uusia vaihtoehtoja, kun Rasmus Schüller palaa joukkueeseen kärsittyään oman pelikieltonsa.

HJK – MYPA potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 18.30. Paikalle kannattaa saapua ajoissa jännittämään, ovet aukeavat tuntia ennen avauspotkua.