Sunnuntain HJK–SJK-pelissä kaksi keräystä ukrainalaisten hyväksi

HJK:n taistelu Veikkausliigan mestaruudesta jatkuu sunnuntaina Bolt Arenalla SJK:ta vastaan. Samaan aikaan Ukrainassa taistellaan paljon suuremmista asioista. Kaksi eri tahoa järjestää otteluiltana Boltilla hyväntekeväisyystempaukset Ukrainan hyväksi. Ukrainalaisilla on otteluun vapaa pääsy.

We stand with Ukraine

HJK–SJK-ottelun yhteydessä järjestetään tavarakeräys ukrainalaisten hyväksi. Bolt Arenalla Klubipäädyn edustalla on sunnuntaina klo 17.00–18.30 sekä puolen tunnin ajan ottelun jälkeen parkissa pakettiauto, jonne lahjoituksia voi tuoda. 

Pitkän linjan Klubilaisen organisoiman keräyksen tuotot toimittaa Ukrainan Harkovaan Finnish Rescue Team. Keräyksen järjestäjä lahjoittaa Ukrainaan Boltilla päivystävän pakettiauton. 

Tarpeet Ukrainassa ovat moninaisia: Esimerkiksi vitamiineja, särkylääkkeitä, proteiinijauheita tai lämpimiä sisävaatteita ja alusvaatekerrastoja. Myös arvokasta työtä ukrainalaisten hyväksi tekevä Finnish Rescue Team (FRT) kaipaa tukea – heille tärkeitä olisivat esimerksi reput, merinovillavaatteet, koronatestit, radiopuhelimet ja ensiapupakkaukset. FRT:n tarvelista on kokonaisuudessaan täällä.

Ukrainalaisilla on HJK–SJK-otteluun vapaa pääsy. Ottelulipun voi noutaa henkilöllisyystodistusta vastaan HJK:n toimistolta tai Klubipäädyn lippukioskista. 

Myös Suomen Maajoukkueen Kannattajat eli SMJK toteuttaa SJK-pelin yhteydessä hyväntekeväisyystempauksen ukrainalaisten hyväksi. Pian HJK–SJK:n päätyttyä Bolt Arenalla starttaa 2×20 minuutin pituinen ystävyysottelu SMJK:n ja Suomen ukrainalaisten välillä. 

Hyväntekeväisyysotteluun on vapaa pääsy, eli Veikkausliiga-katsojat voivat jäädä seuraamaan ottelua Pääkatsomosta. Itäkatsomossa HJK–SJK:ta katsovat voivat siirtyä Pääkatsomoon ulkokautta. “Peruskannattajien” lisäksi SMJK:n joukkuetta vahvistavat Panu Autio, Ilari Äijälä, Linda Ruutu ja Hanna Ruohomaa. Otteluun on vapaaehtoinen pääsymaksu, ohjeet alla. 

Miten sinä voit auttaa ukrainalaisia sunnuntaina?

1. Tavaralahjoituksilla Klubipäädyn edustalla päivystävään pakettiautoon

2. SMJK:n ja ukrainalaisten hyväntekeväisyysotteluun on vapaaehtoinen pääsymaksu: Lähetä Mobilepay-sovelluksella valitsemasi summa SMJK:n numeroon 66932 (Maksuun viestiksi Ukraina). 

3. SMJK:lla on 28.8. klo 21.25 asti käynnissä nettihuutokauppa, jossa huudettavana on futismemorabiliaa Suomen maajoukkueilta, HJK:lta, SJK:lta sekä SMJK:lta – esimerkiksi kaksi HJK-pelaajien nimmaroimaa pelipaitaa sekä Pyry Hannolan nappulakengät. Huudettavat kohteet löytyvät täältä.

Kaikki tuotot niin vapaaehtoisista pääsymaksuista kuin huutokaupoista ohjataan lyhentämättöminä Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:lle (UYS). Vuonna 1997 perustettu yhdistys on Ukrainan suurlähetystön virallinen yhteistyökumppani. UYS ohjaa kaikki tuotot humanitääriseen toimintaan valitsemaansa kohteeseen. UYS on puolen vuoden aikana järjestänyt valtavasti avustusrekkoja Ukrainaan sekä esimerkiksi kotouttamistoimintaa ja turvapaikkojen järjestämistä Suomessa.