Sunnuntaina luvassa todellinen Veikkausliigan klassikko-ottelu

Klubi metsästää äärimmäisen tärkeitä sarjapisteitä vakuuttavan kauden pelanneen FC Hakan vieraana.

Nassim Boujellab, Santeri Hostikka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Nassim Boujellab viimeisteli Veikkausliiga-uransa avausmaalin FC Hakan verkkoon toukokuussa.

FC Haka vs HJK
Su 21.8.2022 klo 16:00
Veikkausliiga – Tehtaan kenttä, Valkeakoski

Vakuuttavasti viime viikkoina europeleissä esiintynyt HJK matkustaa sunnuntaina taistelemaan Veikkausliiga-pisteistä Valkeakoskelle. Pirteästi läpi kauden pelannut FC Haka on noussut ehkä hieman yllättäenkin taistelemaan tosissaan europaikoista, kun valkeakoskelaisten 28 pistettä oikeuttavat sarjataulukon neljänteen sijaan.

Hakan ottelut ovat olleet maalirikkaita: valkeakoskelaisten otteluissa on nähty keskimäärin peräti 3,44 maalia. Myös Klubin kauden suurimmat maalitalkoot nähtiin juuri Hakaa vastaan, kun helsinkiläiset latoivat neljä maalia Haka-vahti Aatu Hakalan selän taakse. Ottelu päättyi lopulta HJK:n 4–1-kotivoittoon.

Mestaruustaisto on tällä hetkellä äärimmäisen tiukka: 37 pistettä kerännyt HJK on tällä hetkellä jaetulla toisella sijalla FC Hongan kanssa. Sarjaa johtaa Kuopion Palloseura, jolla on kasassa 40 pistettä.

– Haka on ollut kauden positiivisimpia yllätyksiä. He ovat olleet etenkin viime aikoina vahvoja kotikentällään, ja joukkue on erittäin hyvä tilanteenvaihdoissa Logan Rogersonin ja Lee Erwinin johdolla. Meidän täytyy kiinnittää erityishuomiota siihen, että kontrolloimme heidän avainpelaajansa hyökätessä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

HJK:n pelaajatilanne on paranemaan päin: Joona Toivio sekä Paulus Arajuuri lähestyvät pelikuntoa. Sunnuntain ottelusta ovat sivussa Manuel Martic, Roope Riski, Valtteri Moren sekä Miro Tenho, joka on pikkuvamman vuoksi tarvinnut lepoa jo pidempään. Tenho on sivussa myös tulevan torstain Eurooppa-liigan kamppailusta pelikiellon vuoksi.