Sunnuntaina ohjelmassa tärkeä vieraspeli

Taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu sunnuntaina Kuopiossa. HJK on päässyt rauhassa valmistautumaan tärkeään ja vaikeaan vieraskamppailuun KuPS:ia vastaan, eikä joukkue ole valmis päästämään paikallisvastustaja Honkaa karkaamaan sarjataulukossa.Tällä hetkellä espoolaiset ovat sarjataulukossa kaksi pistettä edellä ottelun enemmän pelanneena, joten voitolla HJK ottaisi jälleen piikkipaikan haltuunsa. Kaksikko on vuorotellut viimeisen kuukauden ajan sarjan kärjessä, eikä kumpikaan tunnu olevan valmis antamaan tuumaakaan periksi kamppailussa kullasta. Sunnuntaina HJK:lla on jälleen yksi este ylitettävänä, eikä se ole pienimmästä päästä.

  • Vaikea, fyysinen peli. KuPS on joukkueena isokokoinen, mutta silti taitava. He ovat nyt selvästi parempi joukkue kuin kohdatessamme aiemmin Helsingissä, eikä meillä siitäkään pelistä hyviä muistoja ole. He ovat hitsautuneet kauden aikana ja ovat vahva kotijoukkue. Varmasti yksi kovimpia vierasreissuja tässä sarjassa, pohti päävalmentaja Sixten Boström.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kesäkuun alussa KuPS vei pidemmän korren Dawda Bahin ratkaistessa tasainen ottelu upealla yksilösuorituksellaan. Tuolloin HJK oli keskellä pahinta otteluruuhkaa ja sen esityksestä puuttui paras terävyys. Pelitahti on nyt hellittänyt ja joukkue on päässyt treenaamaan paremmalla intensiteetillä. Boström uskoo sen auttavan HJK:ta eteenpäin joukkueena.

  • Pystymme harjoittelemaan ihan eri tavalla. Harjoitukset eivät ole enää pelkästään palauttavia tai valmistavia, vaan olemme päässeet harjoittelemaan taktisia juttuja ja yksilöpuolen asioita. Seuraavien viikkojen ajan meillä on selkeä rytmi, yksi peli viikossa, joten pääsemme kehittämään pelaajia sekä yksilöinä että joukkueena, iloitsi Boström.

HJK saa otteluun vahvistuksia lasaretin puolelta, kun pari edellistä ottelua väliin jättänyt Sebastian Sorsa palaa kokoonpanoon. Vahvaa kautta pelaava laitapuolustaja tuo nopeudellaan jälleen varmasti oman panoksensa Klubin peliin. Myös JJK-ottelusta sivussa ollut Sakari Mattila on pelikuntoinen.

KuPS – HJK potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 16.00.