Sunnuntaina saarelle

Veikkausliiga jatkuu HJK:n osalta sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Ahvenanmaan pääkaupunkiin IFK Mariehamnin vieraaksi.

IFK Mariehamn vs HJK
Su 30.6. klo 16:00
Veikkausliiga – Wiklöf Holding Arena 

Pelipaikkana toimii Wiklöf Holding Arena, jonne odotetaan saapuvan myös noin satapäinen joukko Klubi-kannattajia. Ottelu alkaa kello 16, ja Ruutu näyttää matsin tuttuun tapaan suorana kotikatsomoihin.

Sunnuntain ottelu on kauden toinen kohtaaminen seurojen välillä, Klubin voitettua maarianhaminalaiset Bolt Arenalla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lukemin 2–1. Tuolloin HJK:n maaleista vastasivat kapteeni Joona Toivio, sekä Topi Keskinen.

Selvältä näyttänyt peli sai tuolloin jännittävän lopun, kun IFK Mariehamn pääsi maalin päähän minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Lisäajan viimeiset pyristelyt puolustettiin kuitenkin kiitettävästi ja kolme pistettä jäivät ansaitusti Töölöön.

Niki Mäenpää ja Jesse Öst.

Lähtökohdat sunnuntain liigamatsiin ovat Klubin kannalta varsin mainiot. HJK on voittanut viimeiset kolme Veikkausliiga-otteluaan tuntuvalla maalierolla 11–2. SJK:ta ja Gnistania vastaan Klubi takoi neljä maalia voittaen ottelut lukemin 4–1 ja 4–0. Juhannustauolle lähdettiin hyvissä fiiliksissä, kun HJK siirtyi vielä Veikkausliigan kärkeen kaatamalla KuPSin kotona.

IFK Mariehamn puolestaan majailee sarjataulukon seitsemäntenä recordillaan neljä voittoa, neljä tappiota sekä neljä tasapeliä. Pelit ovat siis omalla tavallaan sujuneet tasaisesti. Kotonaan IFK on kerännyt kuudestä ottelusta yhdeksän pistettä.

Maarianhaminalaisten suurin uhka ylöspäin on viisi maalia tämän kauden Veikkausliigassa laukonut Adam Larsson, joka onnistui myös Klubia vastaan kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Boltilla.

Brooklyn Lyons-Foster on palannut harjoitusvahvuuteen.

Maarianhamina tuli viime kaudella tutuksi parille HJK:n pelaajalle. Maalivahti Elmo Henriksson sekä hyökkääjä Samuel Anini jr viettivät molemmat viime kauden lainalla Ahvenanmaalla. IFK Mariehamnin paidassa vastuuta tuli nuorukaisille mukavasti, vaikka tuloksellisesti saarelaisten kausi oli vaikea. Suomen Cupissa IFK eteni kuitenkin aina välieriin asti, Elmon ja ”Junnu Aninin” saadessa hyvin vastuuta.

HJK on ennen lauantain muita Veikkausliiga-pelejä sarjataulukon kärjessä. Klubin takana – mutta samoissa pistemäärissä (25) – kärkkyvät KuPS ja VPS, jotka molemmat hävisivät perjantaina omat ottelunsa. Näin ollen Klubi johtaa nyt sarjaa pelattuaan saman määrän pelejä kuin KuPS ja VPS.

Kolmen kärjen perässä painetta antavat 22 pistettä haalineet Ilves sekä SJK, jotka ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin Klubi. Muista otteluista viis, voittamalla oman ottelunsa sunnuntaina Klubi pysyisi sarjan piikkipaikalla, joten panokset otteluun ovat kovat.

Joukkueen pelaajatilanne on suhteellisen hyvä. Lucas Lingman on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sairastuvalla ovat vain pitkäaikaispotilaat Niilo Kujasalo sekä Samuel Anini jr. Loukkaantumisista kärsineet Brooklyn Lyons-Foster sekä Miska Ylitolva treenasivat perjantaina jo täysipainoisesti joukkueen mukana.

Katso Santeri Hostikan haastattelu.