Suomen mestaruus 2023 kuvina

Ossi Virta: ”Voiton kunniaksi nautitaan Coca-Colaa legendaarisen Antti Muurisen tapaan.”

HJK juhli lauantaina neljättä perättäistä ja historiansa 33. Suomen mestaruuttaan, kun kova kamppailu Kuopion Palloseuraa päättyi kuopiolaisten 2–1-vierasvoittoon. Joukkueet päätyivät 27 ottelukierroksen jälkeen tasapisteisiin, mutta Klubi vei mestaruuspokaalin itselleen paremman maalieronsa ansiosta.

Hassane Bandé ja Georgios Kanellopoulos voittivat uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

Mestaruus maistui äärimmäisen hyvältä tapahtumarikkaan kauden jälkeen. Kausi alkoi hyvin neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä, mutta peli alkoi tökkimään alkukesästä, kun Klubi voitti yhdeksän pelin aikana ainoastaan häntäpään FC Lahden sekä KTP:n. Samaan aikaan myös lukuisat loukkaantumiset piinasivat joukkuetta, ja Klubi valui sarjataulukossa kolmanneksi.

Miro Tenhon saldo Klubissa on vakuuttava: neljä kautta, neljä mestaruutta.

Sen jälkeen HJK vaihtoi valmennustiimiään. Viime kaudella apuvalmentajana toiminut Toni Korkeakunnas korvasi Toni Koskelan päävalmentajana, ja Aleksi Lalli sekä FC Hakasta tullut Ossi Virta täydensivät uuden valmennustiimin.

18 liigamaalia viimeistellyt Bojan Radulovic (vasemmalla) pelasi loistavan kauden. Kesällä hankittu Kristopher Da Graca toi puolestaan kaivattua syvyyttä HJK:n kokoonpanoon.

Uuden valmennustiimin alaisuudessa otteet paranivat tuloksellisesti heti, ja pelillinen kehitys seurasi nopeasti perästä. HJK selviytyi loppukauden aikana Konferenssiliigan lohkovaiheeseen ja pelasi Veikkausliigassa yhdeksän tappiotonta ottelua putkeen: kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli. Vaikka kaksi viimeistä ottelua päättyivätkin tappioihin, varmisti HJK jälleen kerran mestaruuden.

HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

– Tultiin haastavaan paikkaan, kun valmentajaa oli vaihdettu kesken kauden. Ensimmäiset kolme peliä pelattiin aika pienellä ringillä, kun meillä oli vain 13 tervettä kenttäpelaajaa. Saimme kuitenkin Larne-, Ilves- ja Molde-otteluista toivotun tuloksen, ja sen jälkeen pelimme kehittyi peli peliltä, sanoi apuvalmentaja Ossi Virta.

– Pystyimme jokaisessa pelissä luomaan todella hyvin maalintekotilanteita ja teimme ison määrän maaleja. Pelasimme hyvää, viihdyttävää sekä hyökkäysvoittoista jalkapalloa ja ansaitsimme ehdottomasti mestaruutemme. Nyt nautitaan voiton kunniaksi Coca-Colaa legendaarisen Antti Muurisen tapaan.

Mestaruusjuhlat käynnistyivät Bolt Arenalla lauantain ottelun päätösvihellyksen jälkeen. Antaa kuvien puhua puolestaan.

Toni Korkeakunnas voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa päävalmentajana.
Toni Korkeakunnas mestaruussuihkussa.
Matti Peltola pelasi viimeistään tällä kaudella itsensä kaikkien HJK-kannattajien sydämiin.
Klubin kokeneempaa kaartia: 27 A-maaottelun Niki Mäenpää ja 63 A-maaottelun Jukka Raitala.
Lucas Lingman ja Miro Tenho ottivat ilon irti Klubin neljännestä perättäisestä mestaruudesta.
Lisää kesän hankintoja: Niko Hämäläinen ja Hassane Bandé.
Klubin kannattajayhdistys Forza HJK valitsi Topi Keskisen vuoden pelaajaksi.